Σταύρος Κοντονής: Παραιτήθηκα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Petite Perle 300×250

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, με δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας», είπε ο κ. Κοντονής και ξεκαθάρισε ότι έχει ενημερώσει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παραίτησή του live, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας».

Αφορμή για την παραίτηση υπήρξε η διαφωνία του με την πορεία έχει πάρει το κόμμα αλλά και τα νέα πρόσωπα που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» το κόμμα. 

Επιπλέον, ανέφερε πως είχε διαφωνήσει και με τον νέο Ποινικό Κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως ανέφερε «ο Αρχηγός της Εγκληματικής Οργάνωσης έχει πλέον τις ποινές του μέλους της Εγκληματικής και αυτό ήταν προβληματικό και το είχα αναφέρει. Η διάταξη προηγουμένως προέβλεπε ποινές τουλάχιστον 10 χρόνια φυλακή ενώ ο νέος ΠΚ προβλέπει 5 έως 15 έτη». Μάλιστα γι' αυτό είχε προειδοποιήσει τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν στα μαλακά την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ