Στη Βουλή επιστολή της Ένωσης Τυφλών Κρήτης

Τελευταία Ενημέρωση:

Αίτημα για λειτουργία Υπηρεσίας Εκπαίδευσης Προσανατολισμού και Κινητικότητας

Στη Βουλή έφεραν σήμερα οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης με θέμα «Γνωστοποίηση παύσης λειτουργίας της υπηρεσίας εκπαίδευσης προσανατολισμού και κινητικότητας».

Με την επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, που εκπροσωπεί τους τυφλούς όλης της Κρήτης, επισημαίνεται η ανάγκη λειτουργίας και στελέχωσης της υπηρεσίας εκπαίδευσης προσανατολισμού και κινητικότητητας μετά και την απουσία πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας στην Κινητικότητα και τον Προσανατολισμό, η οποία είχε σχέση εργασίας με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται για τη σημασία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, είναι υπηρεσία «ζωτικής σημασίας για τους τυφλούς του νησιού μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη οδό προς την αυτόνομη διαβίωσή τους».

Η επιστολή απευθύνεται προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και την αναφορά συνυπογράφουν  οι βουλευτές Ηγουμενίδης Νίκος, Βαρδάκης Σωκράτης, Θραψανιώτης Μανώλης, Μαμουλάκης Χάρης, Ξανθός Ανδρέας και Πολάκης Παύλος.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...