Με ολοκληρωμένη πρόταση θα απαντήσει ο Δήμος Μαλεβιζίου στη διαβούλευση για τον Αλμυρό

Το θέμα για εμάς είναι σφαιρικό κι όχι μονοδιάστατο είπε ο Δήμαρχος – Στην ίδια πορεία πλεύσης και η μείζονος αντιπολίτευση

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

 Δεν βιάζεται να πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης λύσης για την αξιοποίηση των  πηγών του Αλμυρού  το  δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου.

Η παρέμβαση του Δήμου  είναι ξεκάθαρη και με συγκεκριμένη στόχευση, όπως κατέληξε μετά τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Το νερό μπορεί να είναι  δημόσιο αγαθό και να μην ανήκει στον έναν ή στον άλλο Δήμο, αλλά η αξιοποίηση του Αλμυρού  δεν αφορά μόνο στην αξιοποίηση των υδάτων, για το Μαλεβίζι. Σχετίζεται και με περιβαλλοντικά αλλά και τουριστικά ζητήματα και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.  

Το θέμα είναι σφαιρικό και όχι  μονοδιάστατο είπε ο κ. Μποκέας και σε αυτό συμφώνησε και ο επικεφαλής της παράταξης Νέοι Δρόμοι Θανάσης Κύρκος.  

Προκειμένου ο Δήμος να  διατυπώσει τεκμηριωμένη  άποψη και επιστημονικά βάσιμη, προς τη διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη,  και λήγει 30 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατόπιν εισήγησης  του Δημάρχου να συσταθεί μια διαπαραταξιακή Επιτροπή  με τη συμμετοχή επιστημόνων  για να αποφασιστεί ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει, και ποια πρόταση ή συνδυασμό προτάσεων θα προκρίνει.  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι η μελέτη  καταλήγει σε θέματα που τίθενται υπό αμφισβήτηση ωστόσο  αυτό είναι κάτι που θα το δουν οι μελετητές.

Από τις τοποθετήσεις επίσης διαφάνηκε ότι κανείς δεν είναι δογματικός υπέρ μιας ή άλλης τεχνικής λύσης καθώς κανείς δεν αποκλείει και τον συνδυασμό τεχνικών λύσεων για την αξιοποίηση των υφάλμυρων νερών.   

Η σύσταση της Επιτροπής θα γίνει άμεσα.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ