ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Petite Perle 300×250

Σε ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα πρόκειται να προχωρήσει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να αποτραπεί ένα γενικό lockdown, είναι η μείωση του ωραρίου της εστίασης στις «πορτοκαλί» περιοχές έως τις 9 ή τις 10 το βράδυ και η απαγόρευση κυκλοφορίας μία ώρα μετά. 

Άλλη λύση που έχει τεθεί στο τραπέζι, είναι να παραμείνει ανοικτή η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η εστίαση αποτελεί για τους ειδικούς και τον επικεφαλής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης.

Επιπλέον, μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού και για τις «πορτοκαλί» περιοχές, τουλάχιστον για τις βραδινές ώρες, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση της τηλεργασίας στο 50% και της καθολικής τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, αλλά και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές.

Στα υπό εξέταση σενάρια είναι και η κατάργηση της «κίτρινης υγειονομικής ζώνης», αλλά και η αναστολή των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων. Στο τραπέζι βρίσκεται και η επαναφορά του sms, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, εφόσον προηγηθεί κάποιας μορφής lockdown. 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ