Συγκίνηση και χαρά στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μεγάλο έργο

Petite Perle 300×250

Ιδιαίτερη μνεία στον αείμνηστο Γιάννη Βιστάκη που χρηματοδότησε την αρχιτεκτονική μελέτη για τον χώρο πολιτισμού

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Χαρά αλλά και συγκίνηση, το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου άνοιξε τη συζήτηση με την εξαιρετικά σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 3,1 εκ ευρώ, που εξασφαλίστηκε χθες από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ένα ποσό που θα δρομολογήσει την ανέγερση ενός χώρου πολιτισμού, στην καρδιά του Γαζίου, στον παλιό συνεταιρισμό και θα αλλάξει την όψη του και την προοπτική του.

Ο κ. Μποκέας κατά τη διάρκεια της αναφοράς του, αναφέρθηκε στην μελέτη που ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας Κώστα Μαμουλάκη, ξεκινώντας από τη σημαντική  συμβολή του αείμνηστου Γιάννη Βιστάκη, που χρηματοδότησε την αρχιτεκτονική μελέτη.

"Πρόκειται για μια  εξαιρετική μελέτη που έχουμε την τύχη και τη χαρά να εντάχθηκε στο Αν. Τρίτσης. Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα αποτελεί στολίδι για όλο το Μαλεβίζι και για την κοινότητα Γαζίου", σημείωσε ο Δήμαρχος και επανέλαβε ότι στόχος είναι, στο συγκεκριμένο κτήριο Πολιτισμού να στεγαστεί η αρχαιολογική συλλογή Νικολάου Μεταξά, και και να εμπλουτιστεί με τα αρχαία που βρίσκονται στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου. Ηρακλείου.

"Να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, αξιοπρεπές μουσείο με μεγάλη ακτινοβολία όχι μόνο για το Γάζι, αλλά για όλο το Μαλεβίζι", είπε ο κ. Μποκέας.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος, χαιρέτησε προσωπικά αλλά και εκ μέρους της παράταξης, αυτή τη σημαντική εξέλιξη. "  Ήταν μια προσπάθεια που  είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική Αρχή που είχε εκπονήσει όλες τις μελέτες. Να τονίσω τη σημαντική συνεισφορά του αείμνηστου του Γιάννη βιστάκη ο οποίος χρηματοδότησε την αρχιτεκτονική μελέτη για το κτήριο.  Είναι σημαντική εξέλιξη για όλο το Δήμο και την πόλη του Γαζίου, που θα γίνει κοιτίδα πολιτισμού", υπογράμμισε ο κ. Θανάσης Κύρκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Άρης Σαλούστρος με δήλωση του πρότεινε ο νέος αυτός χώρος να συνδεθεί με κάποιο τρόπο με το όνομα του Γιάννη Βιστάκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ