Κορωνοϊός: Στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο Κ. Μητσοτάκης

Petite Perle 300×250

Επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, που δείχνει ότι η αντιστροφή των δυσμενών συνθηκών στο πιο «σκληρό» μέτωπο της μάχης  αποτελεί στόχο του.

Με την άνοδο του στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, και μέσω του ευρέος κύκλου επαφών και συναντήσεων, ο πρωθυπουργός αποσκοπεί αναδείξει ήπια, πλην όμως ενθαρρυντική αποκλιμάκωση που καταγράφεται στους κρίσιμους δείκτες.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιτρέψει σε αυτήν την κρίσιμη καμπή να καταγραφούν αστοχίες ή παραλείψεις στην πόλη, όπου οι απαγορεύσεις τέθηκαν σε εφαρμογή κατά μια εβδομάδα νωρίτερα, από ό,τι στην υπόλοιπη επικράτεια, όμως δοκιμάζεται πιο σκληρά από τη διασπορά του ιού.

Ο ίδιος άλλωστε κάνοντας αυτοκριτική του για Θεσσαλονίκη είχε παραδεχθεί ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί συντομότερα τα δραστικά μέτρα, αλλά ταυτόχρονα διαμήνυσε και την αποφασιστικότητα του να μην επαναληφθούν λάθη στη διαχείριση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Λίγο πριν τις 9.30 το πρωί σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας.

"Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το μήνυμα πως όλοι πρέπει να προσέχουν όσο υπάρχει αυτή η κρίση. "Ένα μεγάλο ευχαριστώ" είπε ο πρωθυπουργός, στον οποίο δόθηκε μια ζωγραφιά από παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου.

Επόμενος σταθμός του είναι το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Από εκεί θα μεταβεί σε ένα από τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ πριν από τη μια το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο κυβερνητικό στρατηγείο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου σε ανοιχτή γραμμή με την μεικτή task force αλλά και την επιτροπή των ειδικών θα συνεχιστεί η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων της πανδημίας.

Τα στοιχεία των τελευταίων δυο εβδομάδων αποτυπώνουν την επιδημιολογική επιβάρυνση σε δεκαοκτώ περιοχές, ενώ ανησυχία προκαλεί και η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία.

Για αυτό και εντείνεται η εκπομπή των μηνυμάτων με τα οποία η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους αυτών των περιοχών να τηρούν απαρέγκλιτα τα υφιστάμενα. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την Πάτρα, ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα και πρωταρχικός στόχος είναι αποφευχθεί η επανάληψη εικόνων σαν αυτές που καταγράφτηκαν στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στους οποίους τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών και ζήτησε την συμβολή τους.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση στηλιτεύουν τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα ότι στην Ελλάδα καταγράφονται σκηνές παρόμοιες με εκείνες στην Βόρεια Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Όπως ανέφεραν σε άκρως επικριτικό τόνο κυβερνητικές πηγές, αυτή η σύγκριση δείχνει ότι «ο κ. Τσίπρας έχει χάσει πλέον κάθε αίσθηση της πραγματικότητας και της υπευθυνότητας που θα έπρεπε να τον διακρίνει ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Τονίζουν, μάλιστα, στον ίδιο αυστηρό τόνο ότι Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, επενδύουν στην καταστροφή για να διασωθούν πολιτικά. Υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τα δημοσιεύματα της Αυγής αλλά και τα ψεύτικα, όπως τα χαρακτηρίζουν, διαγράμματα για τους θανάτους, τα οποία παρουσίαζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπληρώνουν δηκτικά ότι: «Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τρέχει όπου η πανδημία χτυπάει πιο δυνατά, όχι για να βοηθήσει (τι άλλωστε θα μπορούσε να κάνει) αλλά για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση». Επαναλαμβάνουν μάλιστα ότι η κληρονομιά της διακυβέρνησης του στο ΕΣΥ, άφησε τη χώρα με λιγότερες ΜΕΘ από τον μέσο, ευρωπαϊκό, όρο.

Πηγή: cnn.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ