Διαφορετικός και στην Τύλισο ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου

Petite Perle 300×250

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου για την αναβολή του εθίμου με τον μπακαλιάρο

Με τις ίδιες συνθήκες του Γαζίου, θα τελεστεί ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νικολάου, και στην Τύλισο που επίσης εορτάζει τον πολιούχο της.

Όπως είπε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γιώργος Μαλλιωτάκης η εκκλησία θα είναι η κλειστή για τους πιστούς, ωστόσο έξω από αυτήν θα υπάρχει η εικόνα του Αγίου Νικολάου, για όσους επιθυμούν να προσκυνήσουν και οι επίτροποι για να παραλαμβάνουν  τους άρτους, που θα ευλογηθούν και θα δοθούν στους πιστούς μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση η τήρηση των μέτρων θα είναι αυστηρή  ενώ η επικοινωνία που έχει γίνει με την αστυνομία αφορά και στην ενορία της Τυλίσου.

Στη λειτουργία της Κυριακής θα είναι ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομος Νικάκης

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου

Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο στην Τύλισο, παραμονή του Αγίου Νικολάου στηνόταν μια μεγάλη γιορτή . Η γιορτή του μπακαλιάρου. Φέτος όπως είναι αναμενόμενο το έθιμο αναβάλλεται.

Για την ματαίωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου σας ανακοινώνει τη ματαίωση της καθιερωμένης γιορτής του μπακαλιάρου εν όψει της εορτής του Αγίου Νικολάου Προστάτη και Πολιούχου του χωριού. Κάθε χρόνο, παραμονή του Αγίου Νικολάου, μετά τον εσπερινό, στο Χωριό Τύλισος Ηρακλείου, γίνεται κέρασμα τηγανητού μπακαλιάρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου. Ένα έθιμο χρόνων που δυστυχώς φέτος λόγω της πανδημίας που μαστίζει τη χώρα μας δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί. Μένουμε σπίτι μένουμε ασφαλείς!".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ