Με την επιτήρηση της Αστυνομίας ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου, στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Χωρίς πιστούς στις εκκλησίες και με την παρουσία της αστυνομίας για την αποφυγή συνωστισμού θα γίνει φέτος ο εορτασμός του Άγιου Νικολάου, στο Μαλεβίζι. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο Πολιούχος του Γαζίου και της Τυλίσου.

Για την τήρηση των αυστηρών μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό  της διασποράς του κορωνοϊού η  τοπική ΕΛΑΣ έχει έρθει σε επικοινωνία με τους εφημέριους προκειμένου να συμβάλουν στην τήρηση των μέτρων.

Μάλιστα έχει γίνει ενημέρωση ότι θα υπάρχει παρουσία της αστυνομίας  έξω από τους ναούς.      

Οι πόρτες των εκκλησιών μπορεί να είναι κλειστές για τους πιστούς ωστόσο το θρησκευτικό τελετουργικό θα τηρηθεί κανονικά.

Άγιος Νικόλαος

Στον Άγιο Νικόλαο στο Γάζι, το απόγευμα του Σαββάτου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός σπερινός και την Κυριακή θα γίνει  ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλαστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.

«Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και ξέρουμε ότι για όλους μας είναι δύσκολο αυτό που συμβαίνει, αλλά σεβόμαστε τους νόμους και τους τηρούμε», είπε ο  εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Παπουτσάκης, μιλώντας στη «Φωνή του Μαλεβιζίου».

Γνωστοποίησε ότι έχει ήδη έχει γίνει επικοινωνία με τον Διοικητή του Α.Τ Μαλεβιζίου για την παρουσία της αστυνομίας  έξω από το ναό. 

Είπε επίσης ότι έξω από το ναό οι πιστοί μπορούν να αφήνουν τους άρτους τους, για την αρτοκλασία, και θα τους παραλάβουν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. 

Να σημειωθεί  ότι η "Φωνή Μαλεβιζίου" μέσω της ηλεκτρονικής της σελίδας www.fonimaleviziou.gr , θα μεταδώσει ζωντανά στις 7.30 π.μ. τη Θεία  Λειτουργία της Κυριακής.

Αγία Μαρίνα

Με κλειστές επίσης τις πόρτες  αλλά ζωντανή μετάδοση,  θα γίνει η λειτουργία της Κυριακής που πανηγυρίζει το δεξιό κλίτος της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο.

Με σχετική της ανακοίνωση η Ενορία ενημερώνει τους πιστούς ότι: 

"Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Σάββα θα λειτουργήσουμε στην Αγία Μαρίνα. Κεκλεισμένων των θυρών. Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Νικολάου εορτάζει το δεξιό κλίτος της Αγίας Μαρίνας.

Το Σάββατο απόγευμα ο εσπερινός θα γίνει 5:00 κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Όρθρος θα αρχίσει στις 7:15.

Όσοι έχετε άρτους μπορείτε πιο μπροστά να τους φέρετε και θα τους πάρετε στο τέλος της ακολουθίας.

Η θεία λειτουργία της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά».

Η ζωντανή μετάδοση θα γίνει από τη σελίδα «Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ