Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού τα Χριστούγεννα

Petite Perle 300×250

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου 

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και οι λεπτομέριες που θα αφορούν τις μετακινήσεις τόσο εκτός, όσο και εντός νομού καθώς και το ωράριο απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, της εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις, αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα το πρωί ο Στέλιος Πέτσας.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί σίγουρα, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπεται.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες» τόνισε επίσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί τα άνοιγμα της αγοράς.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον για να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι καταναλωτές», είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, που θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ