Τη Δευτέρα το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Mε ζωντανή μετάδοση, χωρίς την παρουσία κόσμου

Η φετινή έναρξη της εορταστικής περιόδου δεν θα θυμίζει σε τίποτα με αυτή του 2019, όπου εκατοντάδες άνθρωποι από όλο το Μαλεβίζι απόλαυσαν τον εντυπωσιακό στολισμό της πλατείας Κατσαμάνη στο Γάζι, μέσα από μία λαμπρή γιορτή που είχε μάλιστα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Για να θυμίσουμε, το 2019 η βραδιά φωταγώγησης του δέντρου έγινε με την παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Μαλεβιζίου στήριξε το έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Οι εορταστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Χορωδίας Ενηλίκων του Δήμου Μαλεβιζίου και των πολιτιστικών συλλόγων διαμόρφωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Όλα αυτά όμως έγιναν πέρυσι, όταν ακόμα οι λέξεις κορωνοϊός και πανδημία ήταν μόνο ως έννοιες στο λεξικό και δεν είχαν επηρεάσει τη ζωή, την υγεία αλλά και την οικονομία τόσο του Δήμου Μαλεβιζίου, όσο και των κατοίκων του.
Παρόλα αυτά, η μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν θα χαθεί, καθώς ο Δήμος Μαλεβιζίου επιδιώκει να διώξει το μουντό κλίμα των ημερών με τα κλειστά μαγαζιά, τα κλειστά σχολεία και τα λιγοστά παιδιά στους δρόμους.

Εδώ και καιρό μια ομάδα στον δήμο Μαλεβιζίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη, την υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου Χρύσα Βαθιανάκη και τον Φίλιππο Βαμβουκάκη ασχολείται με το χριστουγεννιάτικο project, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Κατσαμάνη και στο Τσαλικάκι συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις. Στα σχέδια όμως της δημοτικής Αρχής, είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου και στους πολίτες του, μέσω του εορταστικού διακόσμου και του διαδικτύου.

Έτσι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο Δήμος θα ξορκίσει το "κακό" και θα βάλει φως και λάμψη για την εορταστική περίοδο, στολίζοντας το Γάζι και την Ελευθερίου Βενιζέλου, την Πλατεία Κατσαμάνη, το Πολύδροσο, την Αγία Μαρίνα και την Αμμουδάρα.
Εκτός όμως από το κέντρο του Γαζίου εορταστικό θα είναι το κλίμα και στις δημοτικές κοινότητες, όπου και εκεί θα υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία καθώς και χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Μάλιστα, χθες Πέμπτη συνεργείο του Δήμου βρέθηκε στον Κρουσώνα όπου προχώρησε στον στολισμό της περιοχής.

Ήδη έχει ξεκινήσει και ο γιορτινός διάκοσμος της Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ τη Δεύτερα 14 Δεκεμβρίου σε μία σεμνή τελετή ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας θα δώσει το σύνθημα για το άναμμα του δέντρου και τη φωταγώγηση της πλατείας Κατσαμάνη.
Ωστόσο, λόγω των μέτρων δεν επιτρέπεται η προσέλευση του κόσμου και γι΄ αυτό η εκδήλωση θα μεταδοθεί με live streaming στη σελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ