Η αρχή της νίκης το εμβόλιο – Σε ποια περίπτωση θα ανοίξουν τα σχολεία

Petite Perle 300×250

Η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης μίλησαν στο Open για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και για το άνοιγμα των σχολείων

Η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Αχιλλέας Γραβάνης, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην εκπομπή του Open TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει». Επίσης, η κυρία Γκάγκα δήλωσε πως αν έχουμε μικρό αριθμών κρουσμάτων κορωνοϊού θα ανοίξουν τα σχολεία και σημείωσε πως πρέπει να βρούμε τον τρόπο να χαλαρώσουμε, τηρώντας τα μέτρα. Ακόμα, ο κ. Γραβάνης πρόσθεσε πως σήμερα ξεκινά η αρχή της νίκης για την πανδημία.
 
«Σιγά σιγά θα προχωρήσουμε σε κανονικότητα», ανέφερε στην εκπομπή του Open TV η πνευμονολόγος, διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με αφορμή την άφιξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Μάλιστα, η ίδια τόνισε για το εμβόλιο ότι το εμβόλιο «ήταν το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων». Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, η πνευμονολόγος σημείωσε ότι «θα μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά εάν μέσα στις γιορτές τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό
 
Από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, ανέφερε σχετικά με την άφιξη του εμβολίου: «Σήμερα ξεκινάμε την αρχή της νίκης απέναντι στην πανδημία με τους εμβολιασμούς». Παράλληλα, ο καθηγητής επεσήμανε ότι «τα εμβόλια θα έχουν ουσιαστική επίδραση μετά τον Μάρτιο, ενώ έδωσε και το μήνυμα. «Μέχρι το καλοκαίρι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από προηγούμενο και πιο ελπιδοφόρο».

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Οι δύο επιστήμονες μίλησαν και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνο της εποχικής γρίπης. «Εάν κάποιος έχει περάσει τη νόσο μπορεί να το κάνει και μετά το πρώτο τρίμηνο, διότι υπάρχουν αντισώματα. Όσοι το κάνουν μπορεί να αρρωστήσουν αλλά πιο ελαφριά», σημείωσε η κυρία Γκάγκα.
 
Για το διάστημα που μας προστατεύει το εμβόλιο, ο κ. Γραβάνης ανέφερε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό το ακριβές διάστημα, ωστόσο, σημείωσε ότι όσοι ασθένησαν ανέπτυξαν φυσική ανοσία για 6 – 7 μήνες μετά τη λοίμωξη. «Όταν κάνει κάποιος εμβόλιο κάνει ανοσία και δεν κάνει πυρετό. Δεν αποκλείεται να νοσήσει κάποιος αλλά είναι μικρή η πιθανότητα. Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι δεν θα αρρωστήσουν και αν αυτό γίνει θα το περάσουν πιο ελαφριά», σημείωσε η κυρία Γκάγκα.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ