Απλά και εύκολα ζύμη για πίτσα με δύο μόνο υλικά

H ζύμη στην πίτσα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Η αυθεντική ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών, ενώ αντίθετα η καναδέζικη έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως πληθώρα υλικών επάνω.

Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές συνταγές για να φτιάξουμε σπιτική ζύμη με τα χεράκια μας, όπως ακριβώς τη θέλουμε.

Ως γνωστόν, η ζύμη είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Η αυθεντική ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών, ενώ αντίθετα η καναδέζικη έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως πληθώρα υλικών επάνω.

Εάν είστε λάτρεις της τελευταίας, βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτική πίτσα που θα ξετρελάνει τους πάντες στο σπίτι.

Αυτή η απλή ζύμη μετατρέπεται σε μία τσιχλωτή και αφράτη κρούστα, χωρίς ίχνος από την αψιά γεύση του γιαουρτιού.

Συνολικός χρόνος: 27 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά

Μερίδες: 6 – 8

1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα άπαχο γιαούρτι

Εκτέλεση για τη ζύμη για πίτσα

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αλεύρι με το γιαούρτι.

2. Ρίξτε λίγο επιπλέον αλεύρι στο τραπέζι ή σε όποια επιφάνεια σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για να ζυμώσετε τη ζύμη. Τοποθετήστε την μπάλα της ζύμης επάνω, ζυμώνοντας με τα χέρια σας. Αν κολλάει στα χέρια σας, πασπαλίστε λίγο επιπλέον αλεύρι. Ζυμώστε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, που θα τη νιώθετε σαν Play Doh, αλλά με μεγάλη ελαστικότητα.

3. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος, μέχρι να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό ή λίγο παραπάνω και στη συνέχεια καλύψτε το με σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί και άλλα καλούδια της επιλογής σας.

4. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή έως ότου η κρούστα έχει φουσκώσει και έχει αποκτήσει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα και το σύνολο των τυριών έχει λιώσει.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ