Ανοιχτή επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Την αγωνία του εκφράζει ο τοπικός σύμβουλος Ροδιάς Αντώνης Ροδίτης για μία σειρά θεμάτων που απαιτούν την ενημέρωση αλλά και την επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Έτσι μέσω ανοιχτής επιστολής ενημερώνει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση και τον καλεί να επισκεφτεί το χωριό της Ροδιάς για να αποκομίσει και ιδία αντίληψη.

Δείτε τι αναφέρει στην επιστολή του ο Αντώνης Ροδίτης:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  Δήμου Μαλεβιζίου

Κύριε Αντιδήμαρχε

Το τελευταίο διάστημα ,σας έχω προσκαλέσει τρείς φορές , προκειμένου να δείτε από κοντά , κάποια από τα προβλήματα , τα οποία μας απασχολούν σαν Κοινότητα Ροδιάς και τα οποία χρειάζονται άμεση επίλυση .

Δυστυχώς μέχρι σήμερα , δεν ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μου . Τους λόγους της μη ανταπόκρισης , τους γνωρίζεται εσείς .

Επειδή όμως ένας τοπικός σύμβουλος μιας κοινότητας ,έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα προβλήματα του χωριού του , αλλά και με τις πάσης φύσεως αντιδράσεις των συγχωριανών του  σε σχέση με αυτά , θα σας κάμω γνωστά δημοσίως ορισμένα απ' τα προβλήματα του χωριού μου και αποφασίστε εσείς τι θα κάμετε .

Α) Στην περιοχή '' Γέρο Μιχάλη '' έχει υποστεί σοβαρότατη καθίζηση ,αγροτική οδός , απ' όπου εξυπηρετούνται οι κάτοικοι  (4) οικιών και η οποία κινδυνεύει ν'  αποκοπεί  ολοσχερώς .

Β) Στην περιοχή ''Καλυβάκι'' έχει γίνει ένα άθλιο μπάζωμα σε λακκούβες της αγροτικής οδού , απ' όπου διέρχονται καθημερινά δεκάδες οχήματα , και τα παράπονα των οδηγών είναι συνεχή για την φθορά που υφίστανται τα οχήματα τους .

Στην ίδια περιοχή έχει υποστεί καθίζηση  η δημοτική οδός Ροδιάς – Μ.Σαββαθιανών , λίγο πριν την δεξαμενή ύδρευσης .

Γ) Δίπλα από το γήπεδο του χωριού , κινδυνεύει με καθίζηση  η Δημοτική οδός  Ροδιάς – Παλαιοκάστρου , εξ' αιτίας των αυθαίρετων παρεμβάσεων ιδιώτη και μάλιστα εντός τους ρέματος . Για το συγκεκριμένο θέμα ,έχει παρέμβει  και η υπηρεσία της Περιφέρειας και σας έχει κάνει σχετική γνωστοποίηση .

Επίσης η οδός Ανατολικά του γηπέδου , έχει υποστεί καθίζηση σε κάποιο σημείο  και χρειάζεται παρέμβαση αποκατάστασης .

Δ) Η δημοτική οδός  Ροδιάς – Σαββαθιανών , στο μεγαλύτερο τμήμα της χρειάζεται  καθάρισμα ,διότι τα κλαδιά από τους θάμνους ,ακουμπούν πάνω στο οδόστρωμα και δημιουργούν πρόβλημα στα διερχόμενα οχήματα .

Ε) Εντός του χωριού , υπάρχει ακίνητο του Δήμου , το οποίο είναι μεσοτοιχία με  ακίνητο ιδιώτη , στο οποίο στεγάζεται ο σύλλογος '' ΑΝΑΣΕΜΙΑ'' για το οποίο ακίνητο του Δήμου ,υπάρχει απόφαση της Κοινότητας , που ζητάμε  την κατεδάφιση του , καθώς είναι επικίνδυνο και δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα  στατικότητας και στο ακίνητο του ιδιώτη .

ΣΤ) Στην οδό Βίγλας – Ορνιάς υπάρχει σημείο αυτής   το οποίο έχει υποστεί καθίζηση , κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση και δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα εξ' αιτίας των ομβρίων,  στην οικία που βρίσκεται κατάντη αυτής .

Ζ) Η δημοτική οδός που οδηγεί προς το Μετόχι Καπετανάκη , χρειάζεται απαραίτητο καθάρισμα , διευθέτηση των ομβρίων    και τμηματική έστω συμπληρωματική ασφαλτόστρωση .

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα  τα οποία απασχολούν  την Κοινότητα Ροδιάς , τα περισσότερα  εκ των οποίων επιλύονται , με μικροπαρεμβάσεις  τώρα που προλαβαίνουμε ακόμα , πριν να χρειαστούν πολύ μεγάλες και κοστοβόρες παρεμβάσεις .

Εάν μας κάνετε την τιμή ναρθείτε στο χωριό μας θα σας δείξουμε και αυτά και άλλα προβλήματα .

Ελπίζω να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση .

                                                                                   ΡΟΔΙΤΗΣ Αντώνης

                                                                              Τοπικός Σύμβουλος Ροδιάς

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ