Την Πέμπτη το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Αναβολή της 4μερούς τηλεδιάσκεψης με FIFA-UEFA και ΕΠΟ

Το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Διατάξεις εναρμόνισης με Ολιστική Μελέτη FIFA-UEFA, Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), Αναδιάρθρωση Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου και άλλες Διατάξεις Αθλητικής Μεταρρύθμισης» εισήχθη για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Κατόπιν αυτού, ενημερώθηκαν προ ολίγου η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η FIFA και η UEFA ότι η 4μερής τηλεδιάσκεψη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 15:00, αναβάλλεται για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης να τους πληροφορήσει λεπτομερώς και για το εν λόγω σχεδίου νόμου, αφότου συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA(εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλωνκλπ).
  • Ρυθμίσεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή,αρμοδιότητες, λειτουργία κλπ).
  • Αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.
  • Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών.
  • Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ».
  • Τροποποιήσεις αναφορικά με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...