Δημόσιο-ΟΤΑ: Με απευθείας αναθέσεις θα αγοράζουν εξοπλισμό πληροφορικής έως 31/3 (Τροπολογία)

Κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της εθνικής νομοθεσίας περί Δημοσίων Συμβάσεων, οποιαδήποτε Αναθέτουσα Αρχήθα μπορεί νομίμως έως 31 Μαρτίου να προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις για να αγοράζει εξοπλισμό πληροφορικής σχετικά με την τηλεργασία των Υπαλλήλων της και την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων.

Το "πανηγύρι" των απευθείας αναθέσεων θεσπίζεται στο άρθρο 1 Τροπολογίας που κατετέθη στη Βουλή χθες το απόγευμα από τους κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Αδ. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη, Κ. Χατζηδάκη, Θ. Σκυλακάκη και Στ. Πέτσα.

Και όταν λέμε εξοπλισμό πληροφορικής, οι Υπουργοί πιο συγκεκριμένα εισάγουν «διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια των απαραίτητων υλικώνυπηρεσιώνλογισμικού και εξοπλισμού πληροφορικής».

Όπως εξηγεί η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) πρόκειται για παράταση της κατά παρέκκλιση διαδικασίας απευθείας αναθέσεων που «έληξε στις 31.12.2020» και τώρα «παρατείνεται έως τις 31.3.2021».   Προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών λοιπών Φορέων Γενικής Κυβέρνησης «δαπάνη», το ύψος της οποίας «εξαρτάται από πραγματικά περιστατικά (αριθμός απευθείας αναθέσεων, ύψος καταβαλλόμενου τιμήματος κ.ο.κ.)».

Ακολουθεί το άρθρο που κατετέθη και ψηφίζεται την Πέμπτη σε Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας:

airetos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ