Εισηγήσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών-Έχουν εμβολιαστεί μόνο οι μισοί

Petite Perle 300×250

Τρόπους προκειμένου να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον στα νοσοκομεία αναφοράς, αναζητά η κυβέρνηση, καθώς τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στο νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν.

Ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς σε ορισμένες περιοχές όπως στην Πελοπόννησο ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί δεν ξεπερνάει το 50%. Είναι ενδεικτικό πως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα είχε εμβολιαστεί μόλις το 44% ενώ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου το ποσοστό δεν ξεπερνά το 60%.

Ωστόσο, για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μόνο για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος και για αυτό τον λόγο το υπουργείο υγείας θα ακολουθήσει τον δρόμο της πειθούς και των συστάσεων προκειμένου να εμβολιστούν όσο το δυνατό περισσότεροι ώστε να κινδυνέψουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι ασθενείς.

Το γεγονός αυτό επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη στάση που κρατούν ορισμένοι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό. "Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοί μου. Ο εμβολιασμός όμως είναι προαιρετικός. Αν κύριοι αλλάξει το Σύνταγμα, τότε θα μιλάμε με άλλους όρους, για τον τρόπο με τον οποίο εμβολιάζονται συνάδελφοί μου υγειονομικοί και νοσηλευτές".

Τσιόδρας: Θα είχαμε αποφύγει τη διασπορά

Πανεπιστημιακοί αλλά και γιατροί καλούν τους συναδέρφους τους να εμβολιαστούν άμεσα υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία και μάλιστα των ασθενών που έρχονται στα νοσοκομεία. Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε πως θα είχαν αποφευχθεί αρκετά περιστατικά στην περίπτωση που είχε εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό. "Υπάρχει αυτή αμφιβολία ένα σπέρμα δυσπιστίας που γεννούν καμιά φορά οι ψευδείς ειδήσεις ή υπερβολική επιστημονική ανησυχία Δεν εμβολιάζονται οι άνθρωποι και μεταδίδεται ο υιός".

Στο υπουργείο υγείας έχουν φτάσει τα στοιχεία από τις υγειονομικές περιφέρειες προκειμένου να διαπιστώσουν μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει προκειμένου να δώσουν εκ νέου το δικαίωμα στους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν. Άλλωστε η κυβέρνηση με την άφιξη των εμβολίων είχε δώσει προτεραιότητα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αλλά αρκετοί όπως αποδεικνύεται δεν το έπραξαν με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά της νόσου.

ΠΗΓΗ THETOC

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ