Ένταση……. αλλά και διάθεση για συμβιβασμό για την επένδυση Κασμιρλή στην Αγία Πελαγία

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην πλατεία του Λενικού στην Αγία Πελαγία ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου που εκπροσωπούνταν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργο Πετούση και την οικογένεια Κασμιρλή που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μία επένδυση που είχε ξεκινήσει τουλάχιστον πριν από μία εικοσαετία.

Πρόκειται λειτουργήσει τουριστική μονάδα σύμφωνα με πληροφορίες με 29 σουίτες που σίγουρα θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του πανέμορφου παραθαλάσσιου οικισμού. Σημείο τριβής είναι το πεζοδρόμιο που υπήρχε και χαλάστηκε από τους επενδυτές για να προχωρήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης του κτιρίου και των λοιπών χώρων.

Η τοπική κοινότητα, ο εμπορικός σύλλογος και επιχειρηματίες από την περιοχή έδωσαν το παρών αφού όπως υποστηρίζουν, οι ιδιοκτήτες μεταφέρουν το πεζοδρόμιο πέρα από τα όρια που προϋπήρχε με συνέπεια να μικραίνει η πλατεία και ο χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες στην Αγία Πελαγία. Μάλιστα υπήρξαν και στιγμές έντασης με συνέπεια να μην παρθεί κάποια απόφαση, ενώ ακούστηκαν και φωνές για ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν οι εργασίες.

Σε όλο αυτό το κλίμα επικράτησε η λογική και την Παρασκευή το μεσημέρι θα λάβει χώρα νέα συνάντηση με τους επενδυτές και τους μηχανικούς τους με στόχο να βρεθεί μία λύση κοινά αποδεκτή για να προχωρήσει η επένδυση αλλά και να συμφωνηθεί σε ποιο σημείο θα κατασκευαστεί το πεζοδρόμιο.

Στο Δημαρχείο θα δώσει το παρών ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Πεδιώτης και σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως πρόεδρος της κοινότητας Αχλάδας Δημήτρης Κληρονόμος που από τη μεριά του επιθυμεί να συμβάλει με την εμπειρία και τη γνώση που έχει για την περιοχή.

Πάντως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι θα γίνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική αναβάθμιση της Αγίας Πελαγίας σε καιρούς μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ