Βλατάκης για τουρισμό: Βρισκόμαστε στο στάδιο του… ονείρου

Petite Perle 300×250

Οι κυβερνήσεις ν' ανοίξουν τα χαρτιά τους – Υπέρ στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Βρισκόμαστε στα τέλη Φεβρουαρίου και παραδοσιακά τα ξενοδοχεία και όλοι οι τουριστικοί φορείς ξεκινούσαν δειλά – δειλά τις προετοιμασίες τους για το άνοιγμα του τουρισμού. Τουλάχιστον αυτό γινόταν μέχρι και πέρυσι όπου μπήκε στη ζωή μας ο κορωνοϊός.

Πέρυσι η τουριστική σεζόν άνοιξε 1η Ιουλίου ενώ για φέτος ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια ενημερώσει για το πότε η Ελλάδα γενικότερα και η Κρήτη ειδικότερα θα δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της.

Το cretapost ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλη Βλατάκη ο οποίος απαντώντας σε τι στάδιο βρισκόμαστε ως προς το άνοιγμα του τουρισμού απάντησε «σε αυτό του ονείρου».

Παράλληλα, μίλησε για τα τέσσερα στάδια του τουρισμού τονίζοντας πως ένα από τα βασικότερα είναι να ανοίξουν οι κυβερνήσεις τα χαρτιά τους.

«Ο τουρισμός έχει τέσσερα στάδια. Τώρα είμαστε στο στάδιο του… ονείρου. Δηλαδή, ολες οι χώρες έχουν σκληρά lockdown, οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους και ονειρεύονται διακοπές. Αυτήν την εποχή οι διακοπές έχουν σαν κύριο κριτήριο την ασφάλεια. Η εικόνα της Κρήτης, παρ' όλο που εδώ μας έχουν κοκκινήσει, στα στάνταρ της Ευρώπης είμαστε ακόμα πράσινοι. Οπότε είμαστε σε όλες τις πλατφόρμες είμαστε πρώτοι σε επισκέψεις. Από όνειρα λοιπόν, καλά είμαστε», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Το επόμενο στάδιο είναι να γίνουν τα όνειρα… σχεδιασμός ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας λέγοντας πως δεν θριαμβολογούμε.

«Τώρα για να γίνουν τα όνειρα σχεδιασμός θα πρέπει να ανοίξουν οι κυβερνήσεις τα χαρτιά τους. Αυτό έκανε πριν δύο μέρες ο Τζόνσον στην Μεγάλη Βρετανία και από τις εταιρίες αμέσως ανακοινώθηκαν πως υπήρξε αύξηση 600% στα πακέτα. Σε μας δεν έχουν έρθει τέτοια πράγματα και δεν μπορούν να έρθουν γιατί το προσωπικό είναι σε τηλεργασία και αναστολή. Θα έρθουμε με κάποια καθυστέρηση και θα δούμε τι συμβαίνει. Ωστόσο, όταν οι κρατήσεις είναι μηδαμηνές κι έρχονται 600 κρατήσεις τότε μιλάμε για 600% αύξηση. Γι' αυτό εμείς δεν θριαμβολογούμε. Παρακολουθούμε με ψυχραιμία. Θεωρούμε ότι θα έρθουν κάποια στιγμή οι κρατήσεις εφόσον οι κυβερνήσεις ανοίξουν τα χαρτιά τους και τι θα κανει και η δικιά μας κυβέρνηση. Εμείς έχουμε κάνει τις προτάσεις μας. Όταν τώρα ξεκινήσει η διαδικασία πρωταρχικός σκοπός για εμάς είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και τουριστών.

Ο τουρισμός θέλει προσεκτικά βήματα για να γίνει σωστό το άνοιγμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Το τρίτο στάδιο για τον τουρισμό είναι οι κρατήσεις και το τέταρτο η υποδοχή των επισκεπτών.

«Το επόμενο στάδιο είναι οι κρατήσεις που ακόμα κι εκεί δεν φαίνεται η εικόνα καθώς εξαιτίας της πανδημίας γιατί οι ακυρώσεις μπορούν να γίνουν ακομα και μία μέρα πριν το ταξίδι. Στο τελευταίο στάδιο, που είναι η υποδοχή των τουριστών, φαίνεται η ακριβής εικόνα», ανέφερε ο κ. Βλατάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως «Έχουμε γερό στομάχι και πολύ δρόμο μπροστά μας. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερη σεζόν από πέρυσι».

Υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Υπέρ του πιστοποιητικού του εμβολιασμού τάσσεται ο Μιχάλης Βλατάκης λέγοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υποδεχθούμε κι εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Είμαστε υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Οτιδήποτε θα μας φέρει στην κανονικότητα το στηρίζουμε και υποστηρίζουμε. Από εκεί και πέρα δεν απαγορεύουμε στους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί να έρθουν, τους θέλουμε κι αυτούς, αλλά θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μπουν σε κάποιες διαδικασίες που αυτοί που έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπουν», τόνισε ο κ. Βλατάκης.

Ν. Χαλκιαδάκης: Τον Μάρτιο θα μιλάμε για το πότε θ' ανοίξει ο τουρισμός

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης επεσήμανε πως είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για το πότε θα ανοίξει ο τουρισμός.

«Αυτό θα το δούμε τον Μάρτιο ώστε θα έχουμε μία εικόνα με τους εμβολιασμούς αλλά και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων», ανάφερε ο κ. Χαλκιαδάκης ωστόσο έκανε την εξής εκτίμηση: «Θεωρώ πως από τέλη Μαΐου και μετά θα ανοίξει ο τουρισμός στην Κρήτη».
Παράλληλα, τάχθηκε και ο ίδιος υπέρ του πιστοποιητικού του εμβολιασμού.

Πηγή: cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ