Ξεκινούν μετά από τρεις μήνες τα πρωταθλήματα της Handball Premier και της Α1 χάντμπολ γυναικών

Petite Perle 300×250

Στο ΔΣ της ΟΧΕ την Τετάρτη πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα συνεχιστούν τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα χάντμπολ, έπειτα και τις θέσεις που πήραν σχετικά τα σωματεία, όπως τέθηκαν στις τηλεδιασκέψεις Κυριακής και Δευτέρας.

Κοινή άποψη όλων ήταν πως οι αγώνες θα πρέπει να μειωθούν, ώστε τα σωματεία να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά για να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν και, έτσι, η ΟΧΕ προτίθεται να αλλάξει τις προκηρύξεις των δύο πρωταθλημάτων μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου που δίνει τη δυνατότητα στα ΔΣ των ομοσπονδιών να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις.

Η μείωση των αγώνων θα γίνει στη δεύτερη φάση των δύο κατηγοριών, όπου θα υπάρχουν αλλαγές στα πλέι οφ, ενώ θα καταργηθούν τα πλέι άουτ και δεν θα υπάρξει υποβιβασμός.

Συγκεκριμένα:

Στους άνδρες: Στη Handball Premier θα ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται η πρώτη φάση με τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου (επτά αγωνιστικές) στους δύο ομίλους.

-Στη δεύτερη φάση θα συνεχίσουν μόνο οι τρεις πρώτες ομάδες (και όχι τέσσερις, όπως είχε ποριστεί αρχικά) από κάθε όμιλο. Μετά το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών και οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας θα παίξουν στον τελικό (στις τρεις νίκες). Οι ομάδες θα μεταφέρουν μόνο τους βαθμούς που συγκέντρωσαν με τις ομάδες του ομίλου τους και δεν θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους.

-Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις και με Final Four. Τόσο στην πρώτη (έξι ματς), όσο και στη δεύτερη φάση (τέσσερα ματς) οι αγώνες θα διεξαχθούν ανά ομίλους έως ότου να προκύψουν δύο ομάδες από κάθε γκρουπ που θα προκριθούν στο Final Four.

Στις γυναίκες: Στην Α1 γυναικών θα ολοκληρωθεί κανονικά η πρώτη φάση.

-Στη δεύτερη φάση, οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (και όχι οι δύο, όπως ίσχυε αρχικά) θα παίξουν στα πλέι οφ σε μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων αγωνιστικών, χωρίς μεταφορά βαθμών.

Οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας θα παίξουν στον τελικό (στις τρεις νίκες).

-Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις και με τον τελικό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ