Η χερσαία ζώνη Λινοπεραμάτων στο επίκεντρο σύσκεψης στο Δήμο Μαλεβιζίου

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου με το Μενέλαο Μποκέα να συγκαλεί σήμερα σύσκεψη μετά από πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τη χερσαία ζώνη Λινοπεραμάτων.

Αφορμή έχει δοθεί με το παρασκήνιο που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και έχει να κάνει με την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου. Για το Δήμαρχο σύμφωνα με πληροφορίες η στόχευση είναι να διαπραγματευτεί και να ακούσει πρώτα τις προθέσεις του ΟΛΗ και στη συνέχεια να θέσει το θέμα και πολιτικά με στόχο να περάσει η χερσαία ζώνη Λινοπεραμάτων στο Δήμο Μαλεβιζίου και κατά επέκταση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Είναι μία διαχρονική διεκδίκηση που θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα η κυβέρνηση αλλά θα λέγαμε και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και έστω και αργοπορημένα να αποδοθεί στο Μαλεβίζι η χρήση της χερσαίας ζώνης. Άλλωστε είναι γνωστή η επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής της Ροδιάς όλα αυτά τα χρόνια από τη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων υψηλής όχλησης και τα χρήματα περίπου των 500.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως από τις εταιρίες.

Φώτο από τη σημερινή σύσκεψη

Στη σύσκεψη εκτός του Δημάρχου παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σπύρος Καλλέργης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Γενναράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τη Ροδιά Γιώργος Ρεράκης και Γιάννης Ντουλάκης, ο τέως Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς και όσοι είχαν διατελέσει πρόεδροι του Λιμενικού Ταμείου.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Μανώλης Γενναράκης έκανε την παρακάτω δήλωση στη Φωνή Μαλεβιζίου:

Δεν θα επιτρέψουμε και διεκδικούμε επιτέλους να αποδοθεί στο Δήμο Μαλεβιζίου (Λιμενικό Ταμείο) η χρήση της χερσαίας ζώνης Λινοπεραμάτων και του αγκυροβολίου ώστε να εισπράτει και τα τεράστια ποσά που τα τελευταία σαράντα χρόνια καρπώνεται ο ΟΛΗ.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε τρόποι και μορφές αγώνα που θα ενισχύσουν τη διαχρονική προσπάθεια πολλών ετών για την απόδοση στο Δήμο μας όλων των παραπάνω. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει προσφέρει πολλά και δεν έχει πάρει τίποτα.

Διεκδικούμε δυναμικά για τον τόπο μας

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ