Ακέφαλος εκ νέου ο ΟΠΕΚΕΠΕ;-Στην εντατική οι πληρωμές αγροτών

Petite Perle 300×250

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον Οργανισμό Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), καθώς όπως έγινε γνωστό την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος Φάνης Παπάς στον αρμόδιο υπουργό.

Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί αρμοδίως, όμως φαίνεται να έχουν σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν στον διαγωνισμό για την τεχνική υποστήριξη και τις αντικρουόμενες απόψεις. Προς το παρόν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν η παραίτηση έχει γίνει δεκτή, δεδομένου ότι ο Φάνης Παπάς αποτελεί επιλογή Μητσοτάκη…

Υπενθυμίζεται ότι έληξε η παράταση της προσωρινής συνεργασίας του Οργανισμού με τον τεχνικό σύμβουλο, ενώ αβέβαιο είναι και το μέλλον του διαγωνισμού.

Την ίδια ώρα που ο Οργανισμός παραμένει… διασωληνωμένος, χιλιάδες αγρότες περιμένουν τις πληρωμές τους (π.χ. συνδεδεμένες, υπόλοιπα ενιαίας), για να κινηθούν, καθώς οι καλλιεργητικές φροντίδες είναι μπροστά.

Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, μετά και την παραίτηση Παπά, ο οποίος είχε καταβάλλει προσπάθειες να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα τελευταία στον Οργανισμό και στις πληρωμές, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουν πολλά οι αγρότες.

Το ναυάγιο στις αγροτικές πληρωμές κινδυνεύουν να χρεωθούν ο νέος υπουργός Σπήλιος Λιβανός και η κυβέρνηση εν συνόλω… αλλά και να επωμιστούν οι χιλιάδες παραγωγοί, έπειτα από μια πενταετία περίπου κανονικότητας στις πληρωμές τους.

ΠΗΓΗ ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ