Tα πιο συνήθη προβλήματα στις σχέσεις και πώς να τα λύσετε

αμία σχέση δεν είναι τέλεια και όλες οι σχέσεις έχουν προβλήματα. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να δημιουργούνται ρήξεις, γιατί τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. 

Ας δούμε παρακάτω τα πιο κοινά προβλήματα σε μια σχέση και τι πρέπει να κάνετε

Δυσκολία στην επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί σε οποιαδήποτε σχέση. Όμως εάν δεν γίνει σωστά, τότε δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Όλοι επικοινωνούμε διαφορετικά. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να μιλάνε πολύ, άλλοι δεν θέλουν να εκφράζονται και άλλοι προτιμούν να μην αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. 

Για να προωθήσετε λοιπόν τη σωστή επικοινωνία, ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να να εκφραστεί. Μιλήστε πρόσωπο με πρόσωπο και μην κάνετε τις σοβαρές συζητήσεις μέσω μηνυμάτων, με σκοπό να αποφύγετε την εσφαλμένη επικοινωνία και τις παρεξηγήσεις.

Κακό σεξ

Υπάρχει έλλειψη οικειότητας ή είναι απλώς βαρετό το σεξ; Καθώς περνάει ο καιρός, τα ζευγάρια μπορεί να αρχίσουν να κάνουν όλο και λιγότερο σεξ απολαμβάνοντας την άνεση του να είναι μαζί στο σπίτι.

Αν και ορισμένα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να χρειάζονται επαγγελματική ή ιατρική βοήθεια, η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα είναι μια καλή αρχή. Πείτε στον σύντροφό σας αυτό που σας ευχαριστεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και αυτό που σας δυσαρεστεί.

Ζητήματα χρημάτων

Τα οικονομικά ζητήματα έχουν κατηγορηθεί για πολλά διαζύγια. Ανεξάρτητα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχέση σας, οι διαμάχες γύρω από τα χρήματα μπορεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Είναι πάντα καλή ιδέα να συζητάτε για τα οικονομικά πριν ξεκινήσετε μια σοβαρή σχέση. Εάν προκύψει κάποιο οικονομικό πρόβλημα, όπως ένα χρέος, αφού είστε ζευγάρι, μοιραστείτε το με τον σύντροφό σας, γιατί εάν δεν το κάνετε, θα δημιουργηθεί δυσπιστία.

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι σαν τον καθρέφτη, εάν ραγίσει το γυαλί είναι σχεδόν αδύνατο να ξανκολλήσει. Βρείτε την αιτία και τους τρόπους για να δημιουργήσετε ξανά αυτήν την εμπιστοσύνη. Μην αφήνετε ανεπίλυτα ζητήματα να χαλάσουν αυτό που έχετε. Να ακούτε και να είστε ειλικρινείς ο ένας στον άλλο για τις ανάγκες και τους φόβους σας. 

Ανασφάλειες

Η ζήλια είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης που όλοι περνάμε. Γίνεται ανθυγιεινό όταν αρχίζετε να είστε κτητικοί. Όποια και αν είναι η περίπτωση, δουλέψτε τον εαυτό σας και ενημερώστε τον σύντροφό σας πώς μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε λιγότερες ανασφάλειες.

πηγή: www.jenny.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ