Πρέπει να παρθούν σοβαρότερα μέτρα – Γίνονται γιορτές και μνημόσυνα σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός

Petite Perle 300×250

Για την επιδημιολογική κατάσταση της Κρήτης και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο γιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης. 

Ο κ. Λουμπούνης ανέφερε πως η Κρήτη και ειδικά το Ηράκλειο βρίσκεται στην κορύφωση της πανδημίας, κάτι που όπως πρόσθεσε δεν συνέβη ούτε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. «Δεν υπήρξε ποτέ ξανά, άλλη τέτοια στιγμή που να είχαμε τόση διασπορά η οποία δυστυχώς θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες». 

Ο γιατρός Δημόσιας Υγείας, εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε πως οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάσχεση της πανδημίας. «Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα για όλη την Ελλάδα, η διασπορά είναι πολύ μεγάλη και έχει φτάσει σε σημεία που είναι δύσκολο να αναστραφεί. Πρέπει να παρθούν σοβαρότερα μέτρα». 

Σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη, η κόπωση των πολιτών και η αδυναμία του να πιστέψουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην πανδημία, οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων. «Δεν γίνεται ορισμένοι να τηρούν τα μέτρα και οι υπόλοιποι να μην το κάνουν. Ο παράγοντας χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Έχει γενέθλια η πανδημία αυτές τις ημέρες, είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να δρούμε σαν να είμαστε φορείς του ιού». 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λουμπούνης και σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στον ίδιο, υπάρχουν στοιχεία ότι εν μέσω lockdown γίνονται σε σπίτια μαζώξεις για … ονομαστικές εορτές. «Είναι κάτι που δεν φαίνεται στον έξω κόσμο όμως γίνονται. Όπως επίσης και μνημόσυνα σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός. Μαζεύονται 300 άνθρωποι χωρίς πρακτικά κανένα μέτρο προστασίας σε κλειστούς χώρους». 

Ο κ. Λουμπούνης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προκειμένου το Πάσχα να υπάρχει μια ελευθερία κινήσεων«Καταλαβαίνω τον κόσμο, όλοι έχουν κουραστεί αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνονται πράγματα από τα οποία ξεπηδούν συρροές και είναι πράγματα που μπορούν να αποφευχθούν. Η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη». 

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ