Πληρότητα 100% στη ΜΕΘ του Βενιζελείου – «Δύσκολες οι επόμενες ημέρες»

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική.

Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που το Βενιζέλειο καταγράφει εστίες κρουσμάτων κινητοποιώντας τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι η πληρότητα στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει φτάσει στο 100%.

«Και οι 7 κλίνες που προορίζονται για ασθενείς Covid στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένες. Επιχειρούμε να αυξήσουμε τα κρεβάτια αλλά αυτό μπορεί να γίνει για τέσσερις ακόμα κλίνες. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο διευθυντής ΜΕΘ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου βγαίνει από το τραπέζι το Plan B για τη διαχείριση αυξημένων νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό.

«Προγραμματίζονται επεκτάσεις τόσο στη ΜΕΘ όσο και στην κλινική Covid αλλά η δυνατότητα αύξησης είναι συγκεκριμένη. Η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας ιδιαίτερα για τις κλινικές και τις ΜΕΘ για ασθενείς Covid είναι τεράστια», πρόσθεσε ο κ. Κιούλπαλης.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...