Αντίθετο το Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΠΑΝΑΛ σε οποιαδήποτε παραχώρηση του Ενετικού Λιμένα σε ιδιώτη

Petite Perle 300×250

Το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, για εξαίρεση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου από οποιαδήποτε παραχώρηση σε ιδιώτη,  φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενιδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιστολή του Σωματείου προς τον ΟΛΗ (Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου).

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο χώρος εργασίας τους, το δημοτικό κατάστημα «Μαρίνα Καφέ», είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Λιμένα και μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Το κτίριο του δημοτικού καταστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με όλες τις δραστηριότητες, που εδώ και δεκαετίες  πραγματοποιούνται σε αυτό, αλλά και στον Ενετικό Λιμένα, όπως πολιτιστικές, αθλητικές, παιδαγωγικές ή φιλανθρωπικές δράσεις, αποτελώντας κοινό στοιχείο στην μνήμη όλων των Ηρακλειωτών. Το κτίριο δε, με την υφιστάμενη δομή του αλλά και τη χρήση του, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τα μνημεία του φρουρίου Κούλε αλλά και των Νεωρίων. Επιπλέον,  το «Μαρίνα Καφέ» είναι ένας  αξιόπιστος και ασφαλής χώρος εργασίας για εκατοντάδες Ηρακλειώτες, πολλοί από τους οποίους εργάστηκαν σε αυτό.Συνεπώς πρόκειται κυριολεκτικά για σημείο αναφοράς και για τους δημότες του Ηρακλείου, για τους επισκέπτες της πόλης αλλά πρωτίστως για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαιρεθεί το Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου και συνεπώς το δημοτικό κατάστημα Μαρίνα Καφέ, από την οποιαδήποτε παραχώρηση σε ιδιώτη.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ