ΒΙΝΤΕΟ |Θα κάνουμε κανονικά Πάσχα μάλλον φέτος

Petite Perle 300×250

Η επόμενη εβδομάδα η χειρότερη του τρίτου κύματος!

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι όσα «αποκαλύπτει» το μοντέλο του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκο ΤΥζανάκη… "την άλλη εβδομάδα μπορεί να δούμε και 3.000 κρούσματα την ημέρα, ενώ από τις 20 Μαρτίου και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε πτώση".

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Τζανάκης είπε ότι σύμφωνα με το μοντέλο που έτρεξε η ομάδα του χθες (5/3)… «ο μέσος κυλιόμενος όρος την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι γύρω στα 2.500 κρούσματα».

Ο κ. Τζανάκης ήταν απαισιόδοξος για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ λέγοντας χαρακτηριστικά… «Δυστυχώς οι νοσηλείες στις ΜΕΘ θα συνεχίσουν να αυξάνονται και θα δούμε πάνω από 500 κρεβάτια, γύρω στα 550-560, ίσως φτάσουμε και τα 600 στην κορύφωση αυτού του κύματος. Η αποσυμπίεση θα έρθει μετά τις 20 Μαρτίου».


Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε πως «μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο με μείωση συνωστισμού και προσέλευσης. Δεν είναι ανάγκη να πέσουμε στα 500 για να ανοίξουμε. Με κάποιες τεχνικές, να αποκοπεί η δυνατότητα να αποστέλλει κάποιος πάνω από δύο ή τρία SMS την εβδομάδα ή να αναλαμβάνει τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ μέλος που θα έχει εμβολιαστεί, από κάθε οικογένεια».

Έδωσε πάντως και μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας πως… «θεωρώ ότι θα κάνουμε κανονικό Πάσχα

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ