Θα απαλλαχθούν από την ετήσια συνδρομή οι ιδιώτες γιατροί που θα συνδράμουν το ΕΣΥ

Petite Perle 300×250

Οι ιδιώτες γιατροί που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για την ενίσχυση του ΕΣΥ θα απαλλαχθούν για τα επόμενα πέντε χρόνια από την ετήσια συνδρομή τους στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ανακοίνωσε ο ΙΣΑ.

Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του προεδρου του Γιώργου Πατούλη και αφορά γιατρούς μέλη του ΙΣΑ, με ειδικότητα παθολογίας, γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας και αναισθησιολογίας που θα συστρατευτούν στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Καλώ τους συναδέλφους μου να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια να στηρίξουν το ΕΣΥ, να βοηθήσουν τους συναδέλφους στα νοσοκομεία που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη και να σώσουν ανθρώπινες ζωές», επανέλαβε ο Γ. Πατούλης.

Το προσωπικό του ΙΣΑ, τις τελευταίες ημέρες έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του και τους ενημερώνει για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

«Στην έκτακτη αυτή ανάγκη καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς είχε απευθύνει και υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την «επίταξη υπηρεσιών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ».

«Όπως ξέρετε, μαζί με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν σε αυτήν την πολύ δύσκολη μάχη, να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας. Είναι μάχη για την ανθρώπινη ζωή, είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Το ζητάω ξανά και σήμερα», συνέχισε.

«Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση κι αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ