Ενισχύεται το ΕΚΑΒ με 10 νέα ασθενοφόρα

Petite Perle 300×250

Στην προμήθεια 10 ασθενοφόρων, τα οποία θα διαθέσει στο ΕΚΑΒ, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, αξιοποιώντας τις δωρεές 500.300 ευρώ που κατέθεσαν από τον περασμένο Απρίλιο πολίτες και επιχειρήσεις στον ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής εκτάκτων δαπανών για την αντιμετώπιση της COVID-19. Oπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο ίδιος θα παραδώσει τα ασθενοφόρα, τα οποία θα αγοραστούν σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΚΑΒ, στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο σε κάθε υγειονομική περιφέρεια, ενώ στις 3 μεγαλύτερες (Αττικής, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας) θα διατεθούν από δύο.

Ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε τους περισσότερους από 440 πολίτες και επιχειρήσεις που συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην προμήθεια αυτή. «​To υπουργείο Οικονομικών διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια laptop
Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια 850 φορητών υπολογιστών, που απέβη άγονος πριν από μερικούς μήνες, προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το έργο αφορά την προμήθεια 595 υπολογιστών μεσαίων επιδόσεων, προϋπολογισμού 590,2 χιλ. ευρώ, και ακόμη 113 laptops με εκτιμώμενη δαπάνη ύψους 126,1 χιλ. ευρώ. Λόγω των επειγουσών αναγκών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η σύντμηση των γενικών προθεσμιών του διαγωνισμού σε σχέση με την ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης της σύμβασης. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 5 Απριλίου.

Παράταση για τις αιτήσεις στο «e-λιανικό»
Εως τις 5 Απριλίου, στις 3 μ.μ., παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων προκειμένου να επιδοτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «e-λιανικό», το οποίο αφορά την ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος από μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις. Αρχικά η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ήταν η 24η Μαρτίου, όμως το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων ήταν μεγάλο. Επιστολή, ζητώντας παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο εν λόγω πρόγραμμα, απέστειλε η ΕΣΕΕ.

Πωλήσεις μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής
Προχωράει η διαδικασία της εξαγοράς του ποσοστού της Reggeborgh Invest στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Γιώργο Περιστέρη. Μέχρι στιγμής, η χρηματοδότηση έχει προέλθει από πωλήσεις μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στην οποία ο κ. Περιστέρης ήλεγχε μέχρι πρότινος ποσοστό της τάξεως του 20%. Ετσι, την Πέμπτη, η εταιρεία ΓΑΡΔΕΝΙΑ ΑΚΤΕΞΕ, συμφερόντων Περιστέρη, απέκτησε 4.017.857 μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αντί 11,2 ευρώ εκάστη, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ, ενώ χθες Παρασκευή, πέρασε, μέσω του χρηματιστηρίου, πακέτο μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, αξίας 45,8 εκατ. ευρώ, με πωλητή αυτή τη φορά τον κ. Περιστέρη.

H… μαεστρία της Ελλάδας με το 30ετές ομόλογο
Η έκδοση του νέου 30ετούς ομολόγου αποτελεί έναν αριστοτεχνικό χειρισμό από την πλευρά της Ελλάδας, όπως αναφέρει η DZ Bank, με τη χώρα να αποτελεί πλέον έναν «κανονικό εκδότη» και μάλιστα με προοπτικές. Η έκδοση αυτή φαίνεται «λογική» από την άποψη της Ελλάδας, όπως τονίζει η DZ Bank. Η ελληνική καμπύλη τελείωνε προηγουμένως με λήξη το 2042. Με το νέο ομόλογο, η Ελλάδα μπορεί τώρα να προσφέρει μια πλήρη καμπύλη αναφοράς έως 30 και πλέον χρόνια (το 2052). Ετσι, η χώρα επέστρεψε ουσιαστικά στην κατηγορία των «κανονικών εκδοτών», περίπου εννέα χρόνια μετά την οικονομική της κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο, η DZ Bank συστήνει long θέσεις στα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των ιταλικών, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα αναμένεται να επωφεληθεί σχετικά περισσότερο από τις υψηλότερες μηνιαίες αγορές στις οποίες ανακοίνωσε ότι προχωράει η ΕΚΤ υπό το πρόγραμμα PEPP.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ