Ανοσία της αγέλης:Είμαστε ακόμα μακριά-Στο 10% η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα

Petite Perle 300×250

Μέχρι στιγμής, κατά τους τρεις μήνες δηλαδή που βρίσκεται σε εξέλιξη η εμβολιαστική διαδικασία, το ποσοστό της κάλυψης του πληθυσμού αγγίζει το 10,14%, ενώ μόλις 565.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Όλα δείχνουν πως η ανοσία στη χώρα μας θα αργήσει ακόμη, ενώ ακόμη δεν μπορεί να καθοριστεί χρονικά πότε θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ώστε να έχει επιτευχθεί η λεγόμενη "ανοσία της αγέλης". Αυτό θα εξαρτηθεί από τον όγκο των παραδόσεων στους επόμενους μήνες.

"Ο ακριβής υπολογισμός το πότε θα επιτευχθεί το 70%, εξαρτάται από τις παραδόσεις και επιβεβαιωμένες παραδόσεις των εταιρειών. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένες παραδόσεις, όπως και δεν έχει καμία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπουμε όμως, και εμείς και εσείς, ότι όσο προχωράει ο καιρός αυξάνονται οι παραδόσεις", σημείωνε χαρακτηριστικά στη χθεσινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Επί του παρόντος, στην ηλικιακή ομάδα 75-79 έχει ήδη εμβολιαστεί ή έχει κλεισμένο ραντεβού για να εμβολιαστεί το 75% της ομάδας αυτής. Στην ηλικιακή ομάδα 80-84 το 64%, στην ηλικιακή ομάδα 85 και άνω το 60%, στην ηλικιακή ομάδα 60-64 το 55% και στην ομάδα 70-74 ετών 230 χιλιάδες πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 51% αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή ανοίγει και η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς και για τις ηλικίες 65-69 ετών.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ