ΕΜΑ: Τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Για τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων σε άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό έκανε λόγο ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας του ΕΜΑ για την ανάλυση δεδομένων, Πίτερ Αρλέτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το απόγευμα της Τετάρτης (7/4).

Ο Αρλέτ δήλωσε, όπως μεταδίδει ο Guardian, ότι ο οργανισμός εξετάζει εάν άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία με το εμβόλιο AstraZeneca ενέχουν κίνδυνο, αναφέροντας ότι υπήρχαν τρεις περιπτώσεις φλεβικής θρομβοεμβολής που αφορούσαν το εμβόλιο της Johnson & Τζόνσον.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: 

«το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και κατά την αξιολόγηση τους για την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson, υπήρχε ένα πρώιμο σημάδι αυξημένου κινδύνου φλεβικής θρομβοεμβολής που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά αφορά στο σχέδιο διαχείρισης κινδύνου για το συγκεκριμένο φάρμακο.

Συνολικά, υπήρξαν τρεις περιπτώσεις θρόμβων αίματος που σχετίζονται με χαμηλά αιμοπετάλια, τα οποία έχουν κάποιες ομοιότητες με αυτές τις περιπτώσεις που περιγράφουμε σήμερα. Ωστόσο, οι αριθμοί είναι εξαιρετικά μικροί σε σύγκριση με τους 5 εκατομμύρια ασθενείς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson παγκοσμίως. Ωστόσο, η επιτροπή του EMA το εξετάζει προσεκτικά, υπάρχει εντατική παρακολούθηση αυτού του ζητήματος στα εμβόλια».

www.newsbeast.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...