Τι δηλώνουν κάτοικοι και καταστηματάρχες για την ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου (video)

Petite Perle 300×250

Προβληματισμός αλλά και θετικά σχόλια ακούγονται στους πολίτες του Γαζίου για τη μελέτη της Ελευθερίου Βενιζέλου και τις τρεις προτάσεις που έχουν τεθεί προς Δημόσια διαβούλευση.

Αρκετοί είναι οι πολίτες που δηλώνουν στο φακό της «Φωνής του Μαλεβιζίου» πλήρη άγνοια και δεν έχουν καμία ενημέρωση για τη μεγάλη ανάπλαση που προτίθεται να γίνει στο κομμάτι από την οδό Μακεδονίας έως τον Άγιο Νικόλαο.

Μία ανάπλαση για την οποία η Δημοτική Αρχή έθεσε για πρώτη φορά προς δημόσια διαβούλευση τρεις προτάσεις, αλλά και το δικαίωμα στους πολίτες να καταγράψουν τις ανησυχίες και τα σχόλια τους ή ακόμη και μία τέταρτη πρόταση, όπως αυτή που κατέθεσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο κ. Χαράλαμπος Μαυράκης, ζητώντας ουσιαστικά τη μονοδρόμηση της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ υπάρχουν δύο συγκρουόμενες ομάδες για την ανάπλαση της οδού.

Από τη μία πλευρά οι  επιχειρηματίες της περιοχής που φέρουν αρκετές ενστάσεις υπό τον φόβο της μειωμένης κίνησης και κατά συνέπεια του τζίρου των καταστημάτων, καταψηφίζοντας την πρόταση 3 που θέλει νησίδα στη μέση του δρόμου.

Και από την άλλη υπάρχει η άποψη των πολιτών που θέλουν να κυκλοφορούν στο Γάζι με ασφάλεια και οικογένειες που ζητούν να αλλάξει ριζικά ο κεντρικός δρόμος και να δοθεί στους πολίτες για περπάτημα, ποδηλασία και βόλτα.

Σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι ότι η κατάσταση ειδικά κατά τις πρωινές ώρες είναι δραματική και η εικόνα που παρουσιάζει εδώ και χρόνια η κεντρική οδός δεν είναι αρεστή σε κανένα.

Σπασμένα πεζοδρόμια, χαμηλός φωτισμός και διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ναι στην ανάπλαση και την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ λένε κάτοικοι και καταστηματάρχες, αλλά υπό προϋποθέσεις που θα εξυπηρετούν είτε τη μία πλευρά, είτε την άλλη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ