Η συγχώρεση μια ευεργετική διαδικασία μεταξύ των ζευγαριών

Το να μπορείτε να συγχωρείτε και να αφήνετε πίσω όλα όσα έχουν συμβεί αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι των σχέσεων, καθώς η συγχώρεση αποτελεί και έναν τρόπο να διατηρείστε συναισθηματικά αλλά και σωματικά υγιείς.

Το να μπορείτε να συγχωρείτε και να αφήνετε πίσω όλα όσα έχουν συμβεί αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι των σχέσεων, καθώς η συγχώρεση αποτελεί και έναν τρόπο να διατηρείστε συναισθηματικά αλλά και σωματικά υγιείς.

Στην πραγματικότητα, η συγχώρεση και το αφήνουμε πίσω ό,τι έχει συμβεί είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο ζωτικά στοιχεία των επιτυχημένων σχέσεων και των ισχυρών γάμων, που αντέχουν στον χρόνο. Αν και ορισμένα ζητήματα είναι τόσο επιζήμια, που η σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει, η συγχώρεση μπορεί να μας δώσει σημαντικά μαθήματα.

Πώς ωφελεί την υγεία μας η συγχώρεση;

Εάν κρατάτε παλαιότερες απογοητεύσεις, ενοχλήσεις, προδοσίες και θυμό, σπαταλάτε τόσο πολύτιμο χρόνο όσο και ενέργεια. Το να «κρατάτε» τον πόνο, είτε πραγματικό είτε αντιληπτό, για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί τελικά να προκαλέσει πικρία.

Η έλλειψη συγχώρεσης μπορεί επίσης να σας φθείρει. Οι ειδικοί της υγείας στο Johns Hopkins αναφέρουν ότι η πράξη της συγχώρεσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, τα επίπεδα χοληστερόλης, αρτηριακή σας πίεση, τα επίπεδα άγχους, κατάθλιψης και άγχους.

Μπορεί παράλληλα να βελτιώσει την ποιότητά του ύπνου σας, χαρίζοντάς σας περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σας.

Πώς θα συγχωρέσετε

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταφέρετε να συγχωρήσετε κάποιον όταν νιώθετε προδομένοι. Προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας καθώς πειραματίζεστε με διαφορετικές στρατηγικές:

  • Να είστε ανοιχτοί και δεκτικοί στη συγχώρεση.
  • Λάβετε μια συνειδητή απόφαση να συγχωρήσετε τον σύντροφο, φίλο ή συνεργάτη σας.
  • Αποσπάστε την προσοχή σας όταν στο μυαλό σας «παίζει» το ίδιο σενάριο προδοσίας.
  • Αποδεχτείτε ότι ενδέχεται να μην γνωρίζετε ποτέ τον λόγο για την παράβαση, τη συμπεριφορά ή το λάθος.
  • Αποφύγετε να εκδικηθείτε, καθώς δεν αυτή η προσπάθεια θα εντείνει μόνο τον πόνο και πιθανότατα να μην αισθανθείτε καλά έπειτα.
  • Να θυμάστε ότι η συγχώρεση δεν σημαίνει ότι συγχωρείτε την επίπονη ή λανθασμένη συμπεριφορά.
  • Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Το να συγχωρείτε έναν άνθρωπο στην ζωή σας, όπως εξάλλου και τον εαυτό σας, σας χρειάζεται χρόνο. Μην προσπαθήσετε να βιάσετε τη διαδικασία.

πηγή: imommy.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ