Αλλάζει πάλι ο καιρός – Bροχές, σκόνη και ισχυροί άνεμοι (video)

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού, με τις βροχές, τη σκόνη και στη συνέχεια τους ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το καιρικό σκηνικό του επόμενου τριημέρου (Παρασκευή 23/04 – Κυριακή 25/04/2021).

Την Παρασκευή 23/04 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ το Σαββάτο 24/04 οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Βαθμαιία όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την Κυριακή 25/04 θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα. Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσων προβλέπονται την Παρασκευή 23/04 στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο 24/04 και κυρίως την Κυριακή 25/04, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, το διήμερο Παρασκευή 23/04 και Σάββατο 24/04.

  

Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την Πέμπτη 22/04 έως και την Κυριακή 25/04, με τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και το πεδίο των ανέμων παρουσιάζεται στο βίντεο, το οποίο ακολουθεί.  

Βίντεο. Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που θα προκαλέσει την αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες. Στους χάρτες παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής από την Πέμπτη 22/04 έως και την Κυριακή 25/04, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Στο χάρτη επισημαίνονται με βέλη η διεύθυνση και η ένταση των ανέμων.

Πηγή: meteo.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ