Τηλεδιάσκεψη Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Τη διαβεβαίωση ότι τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και μετά το άνοιγμα της αγοράς έδωσε ο Υφυπουργός στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση, στην οποία ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τα μέτρα στήριξης και την επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού Ηρακλείου.

Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης..

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα ληφθέντα μέτρα της Κυβέρνησης, έθεσαν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα εύρεσης επιπλέον λύσεων για την ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας της αγοράς. Ανέδειξαν τη σημασία της θέσπισης μέτρων για την ειδική διαχείριση των τραπεζικών δανείων, όπως η αναστολή πληρωμής των δόσεων τόκων και κεφαλαίου σε δάνεια επιχειρήσεων, αλλά και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Επιπλέον, τόνισαν τη διευκόλυνση που θα δοθεί στις επιχειρήσεις η υιοθέτηση μέτρων για την παροχή αναστολής των ρυθμισμένων υποχρεώσεων στο δημόσιο, αλλά και η εύρεση ουσιαστικής λύσης για το καθεστώς της αποπληρωμής των επιταγών ενώ εκδήλωσαν την ανησυχία τους για την ισχύ των ήδη ληφθέντων μέτρων στήριξης στην αγορά.  

 Ο κ. Αυγενάκης, αφού επεσήμανε ότι υπάρχει επιθυμία για την ουσιαστική συνεργασία και επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαβεβαίωσε ακόμη, ότι τα μέτρα στήριξης προς θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά το άνοιγμα της αγοράς, σημειώνοντας σταδιακή αποκλιμάκωση μέχρι την ουσιαστική επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου ευχαρίστησαν τον κ. Αυγενάκη για την έμπρακτη στήριξη και τις αποτελεσματικές τους ενέργειες προς όφελος της ανάκαμψης της αγοράς της περιοχής και συμφωνήθηκε στενή συνεργασία για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Related Articles