Τον Ιούνιο η κορύφωση με ανοιχτή πλατφόρμα εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες

Petite Perle 300×250

Μήνας-«σταθμός» θα είναι ο Ιούνιος για την εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης, καθώς έως τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, η επιχείρηση «Ελευθερία» θα έχει εισέλθει στην κορύφωσή της και θα μπορεί να εμβολιάζεται το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία έχει πλέον πατήσει «γκάζι»· σήμερα θα ξεπεραστεί το «φράγμα» των 100.000 εμβολιασμών την ημέρα, εντός Μαΐου αναμένεται να έχουν διενεργηθεί επιπλέον 2,3 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ στο τέλος Μαΐου θα έχουμε πλέον ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ανέφερε ο κ. Κικίλιας κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ο ίδιος ξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία της εκστρατείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ξεκινήσαμε προ μηνών από 50 εμβολιασμούς υγειονομικών την ημέρα και πλέον φθάνουμε τους 100.000, ενώ πλέον στη χώρα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα -τα οποία και αυξηθούν.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός των ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί και ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, σημειώνοντας πως φέτος, συγκριτικά με το περσινό καλοκαίρι, έχουμε δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: τον εβολιασμό και το self testing.

Αναφερόμενος στην σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την επιδημιλογική κατάσταση στη χώρα, ο Βασίλης Κικίλιας στάθηκε στους 96 ανθρώπους που έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη μάχη, τονίζοντας πως παρόλο που είναι εμφανές πως υπάρχει βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, η πανδημία είναι ακόμη εδώ.

Εξ ου και συνέστησε πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή χεριών, αντισηπτικά- και «πολλή μεγάλη προσοχή στον τρόπο που διασφαλίζουμε τα βήματα ελευθερίας που μας παρέχονται στο κοινωνικό, οικονομικό, και προσεχώς τουριστικό επίπεδο, ώστε να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία».

Επ' αυτού σημείωσε, ιδιαίτερα, το γεγονός ότι η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τις τελευταίες ημέρες τα 43 έτη -«ενεργές ομάδες του πληθυσμού, που μετακινούνται, εργάζονται, θα πηγαίνουν διακοπές», και ενδεχομένως το επόμενο διάστημα αυτές οι ηλικίες θα είναι ακόμη μικρότερες.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι υπάρχει ακόμη αναλογία εμβολιασμένων και μη, και όσο και αν προχωρά η εκστρατεία, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μη εμβολιασμένοι πολίτες, όπως και στις περισσότερες χώρες -εξ ου και απαιτείται ειδική μέριμνα για το επόμενο διάστημα.

Αναφέροντας πως ο εμβολιασμός αποτελεί δώρο της επιστήμης απέναντι σε μία εξαιρετικά σκληρή πανδημία, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την έκκλησή του προς όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ενώ επισήμανε πως ο εμβολιασμός εκτός από ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι και ζήτημα κουλτούρας και πρέπει να μπει στη ζωή μας.

«Όλοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν, να μιλήσουν με ανθρώπους που δοκιμάστηκαν από τον κορωνοϊό, αλλά και όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους» επισήμανε απευθύνοντας μήνυμα κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες.

πηγή: www.cnn.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ