Προνόμια σε όσους έχουν εμβολιασθεί: Χωρίς τεστ σε γυμναστήρια και πισίνες

Petite Perle 300×250

Τι εξετάζεται για ταξίδια και μάσκες

Στην ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς ερωτήθηκε όπως ήταν αναμενόμενα για τα SMS στο 13033 τα οποία συνεχίζουν να παραμένουν για την ώρα στη ζωή μας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταστίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξήγησε τους λόγους που δεν θα αρθεί ακόμη το μέτρο.

«Με τον ιό δεν έχουμε ξεμπερδέψει, παραμένει αόρατος, παραμένει επικίνδυνος. Η άρση όλων των μέτρων θα γίνεται σταδιακά και με απόλυτη προσήλωση στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Βήμα βήμα θα αφήνουμε πίσω μας τα μέτρα» απάντησε σε σχετική ερώτηση για τα SMS στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πρόσθεσε στην συνέχεια: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μην εφησυχάζουμε».

Άλλωστε στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κα. Παπαευαγγέλου η οποία τόνισε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να ρισκάρουμε όλα όσα με κόπο αποκτήσαμε έως σήμερα τονίζοντας μάλιστα πως αναμένει τα δεδομένα από τις πασχαλινές μας μετακινήσεις.

Εξετάζονται «οφέλη» στους εμβολιασμένους

Η καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό πως: «Θα θέλαμε το ποσοστό των εμβολιασμών να είναι υψηλότερο.

Έχουν συζητηθεί στην επιτροπή τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασμένοι, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες.Έχουν συζητηθεί στην επιτροπή τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασμένοι, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες. Φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη των εμβολιασθέντων.

Καθώς φαίνεται λοιπόν, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα δίνεται κάποιο είδους μπόνους στους εμβολιασθέντες, ίσως με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες όχι με τόσο αυστηρά μέτρα όπως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Το επόμενο διάστημα τα  bonus αυτά αναμένεται να διευκρινιστούν αναλυτικά.

Γυμναστήρια μόνο για τους εμβολιασμένους

Μια πρώτη γεύση των bonus αυτών φαίνεται να παίρνουμε μέσω του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε

*Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες και να γίνει εισήγηση στην Επιτροπή.

*Από τις 10/5/2021 να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Μάλιστα εξεταζόταν να μπορούν να μπαίνουν σε θέατρα και μουσεία οι εμβολιασμένοι ωστόσο το σενάριο αυτό εγκαταλείφθηκε καθώς όσοι έχουν κάνει AstraZeneca αναμένουν την δεύτερη δόση άρα δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού γεγονός που θα ήταν άδικο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο επίσης για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αλλά και fast track lane σε αεροδρόμια και ταξίδια.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ