Σήμερα η έναρξη του 1ου διαδικτυακού σεμιναρίου Σχολικής Φυσικής Αγωγής

Petite Perle 300×250

Σήμερα σήμερα Παρασκευή 7-5-2021 και ώρα 18:00, Ξεκινάει  στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης.  το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά, και θα μεταδίδεται από το κανάλι του συνεδρίου στο Youtube: https://youtu.be/RXw3VM_u-UQ

Στις εργασίες της 1ης ημέρας περιλαμβάνεται η κεντρική ομιλία του Γ.Γ. Αθλητισμού, πρώην βουλευτή  και ενός από τους κορυφαίους αθλητές της Υδατοσφαίρισης στη χώρα μας, κ.  Γ.  Μαυρωτά, με το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θεμα: «Το σχολείο του Αθλητισμού» καθώς και η κεντρική ομιλία από τον καταξιωμένο διεθνώς συντοπίτη μας, Ρεθυμνιώτη, κ. Παντελεήμονα Εκκεκάκη, καθηγητή του Τμήματος Κινησιολογίας του Iowa State University, με θέμα «Η σωματική άσκηση ως αντικαταθλιπτική θεραπεία»

Παράλληλα, θα λάβει χώρα η βράβευση του κ. Κώστα Μουντάκη, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επί τιμή Συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, από τον Πρόεδρο του Συνεδρίου, και Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης,  κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, για την προσφορά την πολυετούς και πολυεπίπεδης επιστημονικής και εκπαιδευτικής προσφοράς του στην Παιδεία της χώρας μας και ειδικότερα στη Σχολική Φυσική Αγωγή, στο Σχολικό Αθλητισμό και στην Αθλητική Επιστήμη. 

Θα ακολουθήσει πολιτιστικό δρώμενο και έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ιστορία της Φυσικής Αγωγής από το 1940 έως το 1980.

Το συνέδριο, στο οποίο έχουν εγγραφεί για να παρακολουθήσουν, δωρεάν,  περισσότεροι από 1200 σύνεδροι, τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ και διοργανώνεται από συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και την Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Αγίου Νικολάου και τις Ενώσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής της Κρήτης.

Περιλαμβάνει  κεντρικές ομιλίες, θεματικές ενότητες, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, εργαστήρια και καλές πρακτικές διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής. 

Έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν οι κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Π/θμιας, Δ/θμιας Εκπ/σης και Ειδ. Αγωγής, κ. Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου, κ. Νικόλαος Συριγωνάκης, Αντιπερ/ρχης Ηρακλείου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Κρήτης, κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, κ. Νικόλαος Κατσαράκης, Πρύτανης ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., κ. Αντώνιος Ζερβός, Δήμαρχος Αγ. Νικολάου, κ. Θωμάς Μπαχαράκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, κ. Ευστράτειος Τζιαμπάζης, Πρόεδρος ΕΠΦΑΝ Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά  μπορείτε να βρείτε εδώ: https://physed.pdekritis.gr/live/programma/ 

ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://physed.pdekritis.gr/live/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ