Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Αλέξανδρο Βασιλικό είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, κυρίαρχο θέμα ήταν η πορεία της πανδημίας και το αυριανό άνοιγμα του τουρισμού στο νησί μας.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και θα πρέπει να κάνουμε όλοι τον απαιτούμενο εμβολιασμό. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του κ. Αρκουμανέα στη Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος  ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την εξαίρετη, όπως είπε, συνεργασία και στήριξη, ιδιαίτερα τους τελευταίους 15 μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε στις δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης:

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για τη σημερινή φιλοξενία και για την άψογη συνεργασία που έχουμε τους 15 μήνες της πανδημίας.  Όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μία αποκλιμάκωση της πανδημίας, αυτό είναι το αισιόδοξο, όπως αισιόδοξο είναι οι 110.000 περίπου εμβολιασμοί που γίνονται καθημερινά που είναι ένα πολύ σημαντικό νούμερο που μας κατατάσσει στις πρώτες χώρες σε ταχύτητα εμβολιασμών, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Βλέπουμε τα καλά και τα αισιόδοξα, αλλά να είμαστε προσεκτικοί.  Να ξεκινήσει αύριο σωστά ο τουρισμός,  αλλά πρέπει ταυτόχρονα να μην χαλαρώσουμε σε βαθμό που να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας να επιδεινώνονται.  Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε, όπως το έχουμε κάνει. Φέτος έχουμε πολλά περισσότερα «εργαλεία»,  κάνουμε δέκα φορές περισσότερα τεστ έχουμε τα self test, τα οποία τα έχει υιοθετήσει ο κόσμος, και μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίγουμε κάποιες δραστηριότητες και θα τα χρησιμοποιήσουμε και στις μετακινήσεις μας.  Άρα έχουμε περισσότερα «εργαλεία» για να αντιμετωπίσουμε τον ιό και φυσικά τα εμβόλια. Αυτή είναι η λύση».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του ανέφερε:  «Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Αρκουμανέα, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα, τους δύσκολους μήνες που πέρασαν, είχαμε μία εξαίρετη συνεργασία. Οφείλω να τονίσω ότι σε δύσκολες καταστάσεις συνεργαστήκαμε και δώσαμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που προκύπταν. Τουρισμός σημαίνει υγεία και πρέπει όλοι μας να διασφαλίσουμε αυτό που έχουμε κατακτήσει, να μπούμε από αύριο με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα, στο άνοιγμα του τουρισμού. Όμως, πάνω από όλα αυτό που χρειάζεται είναι ο εμβολιασμός. Από την πλευρά τη δική μας έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με 23 εκατομμύρια για τους γιατρούς και νοσηλευτές μας, με το επικουρικό προσωπικό που πληρώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, έχουμε διαθέσει 15 εκατομμύρια για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων και ότι χρειαστεί από έσοδα δικά μας, από χρήματα του ΕΣΠΑ. Ενισχύουμε τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία της Κρήτης και θεωρώ ότι υπάρχει μία εξαίρετη συνεργασία με την 7η ΥΠΕ. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε εντάξει για χρηματοδότηση σημαντικές αναβαθμίσεις με έργα και εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων του νησιού μέσω ΕΣΠΑ. Χρειάζεται προσοχή για να έχουμε περισσότερο τουρισμό, και σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται ανοσία που σημαίνει εμβολιασμοί».

Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό των νοσοκομείων και όλων των δομών υγείας του νησιού που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως, επίσης, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Βαμβακά, και το προσωπικό των υπηρεσιών.

«Ευχαριστούμε τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές σε όλη την Κρήτη που μέρα-νύχτα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως και οι ΤΟΜΥ οι ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας ειδικού σκοπού του ΕΟΔΥ), καθώς μόνο με την καλή συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση».

Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός στις δηλώσεις του ανέφερε: «Στη συνάντηση που κάναμε με τον κύριο Περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ συζητήσαμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το άνοιγμα του τουρισμού για την Κρήτη. Έχουμε μπροστά μας δρόμο, δεν έχουμε κερδίσει ακόμα τη μάχη, η μάχη είναι «ζωντανή» αλλά έχουμε φέτος πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία από ότι είχαμε πέρυσι, πρώτον διότι έχουμε στα χέρια μας πολλά περισσότερα διαθέσιμα «εργαλεία» τα οποία οφείλουμε και να αξιοποιήσουμε, εμβολιασμούς, τεστ, και δεύτερον επειδή υπάρχει και μία συσσωρευμένη θέληση του κόσμου να ταξιδέψει. Δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τίποτα εάν δεν κερδίσουμε τη μάχη, άρα οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την εμπιστοσύνη που χρειάζονται οι αγορές, ώστε να επιλέξουν την Κρήτη και την Ελλάδα ως προορισμό. Εάν οι επόμενες εβδομάδες κυλήσουν σωστά, δηλαδή συνεχίζουν να βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, η χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή».  

Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Γεωργία Μηλάκη και ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Μιχάλης Βλατάκης.

Ακολούθησε συνάντηση του προεδρείου των Ενώσεων των Ξενοδόχων Ηρακλείου και Λασιθίου με τον κ. Αρκουμανέα και τον κ. Βασιλικό παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

VIDEO:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ