Ηράκλειο: Κρίσιμες ώρες για την 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της

Petite Perle 300×250

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 44χρονη, η κλινική εικόνα της οποίας χθες παρουσίασε επιδείνωση. Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Παρουσίασε θρομβοπένια και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Βενιζέλειο, ωστόσο όταν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που παρουσίασε χθες, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, η κλινική της εικόνα είναι ελαφρώς βελτιωμένη.

«Οι εξετάσεις δείχνουν ότι αυξάνονται τα αιμοπετάλια και αυτό είναι θετικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Τα νεότερα για την πορεία της 47χρονης

Σε σταθερή κατάσταση στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται και η 47χρονη, που υπέστη θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca. Η κατάσταση της υγείας της μάλιστα παρουσιάζει βελτίωση, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη.

Το προσωρινό πόρισμα της επιτροπής του ΕΟΦ για τις θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό

Την Πέμπτη 20 Μαΐου συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ με αντικείμενο τα 3 περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca για κορωνοϊό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV, οι επιστήμονες της επιτροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμαγια πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετική σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία σε μέλη της επιτροπής όσον αφορά στη συχνότητα των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.
 
Πηγή: www.creta24.gr 

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ