Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παρουσίαση του σχεδίου του ΒΟΑΚ

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

Στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Χανιά, προκειμένου να κάνει τις ανακοινώσεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, ένα έργο που θα ξεκινά από την Κίσσαμο Χανίων και θα φτάνει ως τη Σητεία, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά στην ατζέντα του ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

Να υπενθυμίσουμε, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στο μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ θα περιλαμβάνονται 40 γέφυρες, συνολικού μήκους 8,67 χιλιομέτρων, 15 βασικές σήραγγες συνολικού μήκους 14,5 χιλιομέτρων και 46 ανισόπεδοι κόμβοι.

Τα περισσότερα τούνελ προβλέπεται να κατασκευαστούν στα λεγόμενα «δύσκολα τμήματα», δηλαδή στην περιοχή από Σούδα ανατολικά προς τις Βρύσες, στην περιοχή Βρύσες-Πετρές-Ατσιπόπουλο, στην περιοχή από Μπαλί μέχρι Ληνοπεράματα και στην περιοχή κοντά στο Σεληνάρι.

Οι γέφυρες πάντως θα κατασκευαστούν σε όλο σχεδόν το μήκος του προωθούμενου νέου ΒΟΑΚ.

πηγή: www.cretapost.gr

Related Articles