Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για τις εξελίξεις στον ΒΟΑΚ

Petite Perle 300×250

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε τροχιά υλοποίησης μετά τις σημαντικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Υποδομών, μπαίνει ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης.

Παρουσιάστηκε η χάραξη, το χρονοδιάγραμμά αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του έργου.

Ένα έργο σύγχρονο, με περιβαλλοντικά οφέλη, που η ολοκλήρωση και λειτουργία του, αναμένεται να έχει θετική επίδραση για το σύνολο της κοινωνίας αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας, καθώς αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ασφάλεια και τη μείωση του χρόνου μετακινήσεων καθώς και την αναβάθμιση του μεταφορικού έργου.

Προσδοκούμε επίσης ότι ο νέος ΒΟΑΚ θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας, κυρίως στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό της Κρήτης αλλά και  σε άλλες παραγωγικές  και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Θεωρούμε όμως, ότι παράλληλα με το έργο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει ένα πλάνο για τη ρύθμιση των χρήσεων γης, μέσω της εκπόνησης ενός  χωροταξικού σχεδίου, ώστε η ανάπτυξη  γύρω από τον ΒΟΑΚ, να γίνει με τρόπο οργανωμένο και συμβατό με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών περιοχών.

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης θα επιδιώξουμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα του έργου.

 Θα είμαστε «κοντά» στις εξελίξεις και θα συμβάλλουμε  στην επίλυση τυχόν ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν, ώστε μέσα από συνεργασία και διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες,  να αντιμετωπίζονται.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ