Καθαρισμός της παραλίας της Αμμουδάρας από το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

Petite Perle 300×250

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οι μικροί μαθητές του 1ου 6θέσιου Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για καθαρές παραλίες.

Και τα 6 τμήματα του Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στη δράση ευαισθητοποίησης και δεν άφησαν ούτε… σκουπιδάκι στην παραλία που βρίσκεται πλησίον του σχολείου τους.

Με μόνα εργαλεία τα γάντια και τις σακούλες απορριμμάτων τα πιτσιρίκια συνέλεξαν καλαμάκια, χαρτιά, ποτηράκια, μπουκάλια πλαστικά και τόσα άλλα με τα ίδια να εκφράζουν τη λύπη τους για τα σκουπίδια στην τόσο όμορφη παραλία της Αμμουδάρας.

Μάλιστα, όπως μας είπαν, "Για να φροντίζουμε τον εαυτό μας πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον μας".

Σε δηλώσεις της στη Φωνή του Μαλεβιζίου η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Άννα Φρατζεσκάκη, τόνισε: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος -5 Ιουνίου το σχολείο μας αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα: "Για να φροντίζουμε τον εαυτό μας πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον μας". Με γαντάκια και σακούλες απορριμμάτων πήγαμε στην παραλία που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο μας και την καθαρίσαμε. Άλλα σκουπίδια πετάξαμε στην ανακύκλωση άλλα στους υπόλοιπους κάδους.

Μοιράσαμε επαίνους σε όλα τα παιδιά ως ένδειξη της προσπάθειας τους να διατηρήσουμε  καθαρό το περιβάλλον μας. Όμως η δράση μας έκλεισε και με μια όμορφη επίσκεψη σήμερα.

Ο παιδικός σταθμός "Το χαμόγελο" μας βοήθησε στο καθάρισμα της παραλίας και έπειτα τα παιδιά, μας χάρισαν πάρα πολλά λουλουδάκια φυτεμένα σε ανακυκλωμένα υλικά  που ομόρφυναν την αυλή μας αλλά και  μετάλλια για τους μικρούς μας φίλους. Στο τέλος επισκέφτηκαν μια τάξη του σχολείου μας για να προετοιμάζονται σιγά σιγά για την ομαλή μετάβασή τους στο Νηπιαγωγείο και συζήτησαν με τα νήπια μας για το πως περνάνε στο δικό τους σχολείο!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την αντιδήμαρχο Παιδείας Χρύσα Λυρώνη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη και τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Άσπρη που επισκέφτηκαν το σχολείο μας και μας βοήθησαν στη δράση μας".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ