ΝΟΤΑΜ: Αποκλείεται ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας ποιές οι εξαιρέσεις

Petite Perle 300×250

Απαγορεύονται στην Ελλάδα οι πτήσεις αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα, προβλέπεται:

  • απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν επάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας και
  • δίνονται οδηγίες προς τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το FIR του Μινσκ (Λευκορωσία) για τις πτήσεις τους.

Η ΝΟΤΑΜ, η οποία έχει διάρκεια έως τις 5 Ιουλίου 2021, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της Ε.Ε. ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της.

Παράλληλα, για τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστήνεται να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Εξαιρέσεις

Η αεροπορική οδηγία δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης ή αναγκαστικής εναέριας διέλευσης και σε περίπτωση που η προσγείωση/απογείωση ή η εναέρια διέλευση είναι απαραίτητη για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ