Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 25 – 29: Η ημερομηνία που αρχίζουν τα ραντεβού

Petite Perle 300×250

Την έναρξη των εμβολιασμών με όλα τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού που κυκλοφορούν στη χώρα μας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, για τους νέους.

Η ημερομηνία που αρχίζουν τα ραντεβού για τους νέους ηλικίας 25 έως 29 ετών μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως ο εμβολιασμός για τα συγκεκριμένη ομάδα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 30 οι οποίοι μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια.

Επιπλέον, για ακόμα μια φορά, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει όλα τα δεδομένα πριν αποφανθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, καθώς ολοένα και κερδίζει έδαφος στην επικαιρότητα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός, ούτε θα επιφέρει διακρίσεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο κομμάτι του εμβολιασμού των εγκύων, επαναλαμβάνοντας πως είναι ασφαλής, ειδικά για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκύων. Τόνισε πως αν μια έγκυος γυναίκα προσβληθεί με κορονοϊό, τότε ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον πλακούντα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο κάθετης μετάδοσης, από την μητέρα στο έμβρυο.

Στην συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους πήρε τον λόγο λέγοντας πως 80.000 εμβολιασμοί έγιναν ήδη σήμερα και θα κλείσουμε με πάνω από 105.000. Συνολικά έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μια δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1% και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%.

Ο ίδιος είπε πως παρατηρείται πίεση στα ραντεβού για εμβολιασμό, με την Αττική να έχει 100% (!) κλεισμένα ραντεβού στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Επίσης ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν επιπλέον ραντεβού για τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου στα τρία προαναφερθέντα σκευάσματα, ώστε να κλείσουν περισσότεροι πολίτες, ενώ σημείωσε πως από την Πέμπτη 10/06 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων ηλικίας 25-29 ετών και με τα τρία αυτά εμβόλια, δηλαδή Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.+

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ