"Διαζύγιο" Βάμβουκα – Σημανδηράκη! Πήραν αποφάσεις οι "Ενεργοί Πολίτες"

Petite Perle 300×250

Χρειάστηκε και δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στα μέλη της παράταξης του πρώην Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, για να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με την παράταξη του νυν Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη και την επόμενη διετία.

Το γυαλί που ράγισε τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται ότι δεν κολλάει πλέον και το "διαζύγιο" είναι οριστικό, όπως διεφάνη στην συνάντηση που είχε το βράδυ της Δευτέρας η παράταξη "Δήμος Ενεργών Πολιτών", απόντων πάντως των μισών μελών της δημοτικής ομάδας, στοιχείο που ίσως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη να σηματοδοτεί και εξελίξεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parakritika.gr, στην παράταξη Βάμβουκα υπήρξαν μέλη που υποστήριξαν την συνέχιση της συνεργασίας, όμως, φαίνεται πως οποιοδήποτε επιχείρημα δεν στάθηκε ικανό να μεταπείσει τον πρώην Δήμαρχο Χανίων, ο οποίος είχε το αντεπιχείρημα της μη αναγνώρισης του έργου που παρήχθη μέχρι το 2019 και συνεχίστηκε από τη νέα δημοτική Αρχή, καθώς και τους χειρισμούς σε διάφορα θέματα από πλευράς του κ. Σημανδηράκη που έβαζαν στο περιθώριο ή ήταν απέναντι από τις θέσεις του "Δήμου Ενεργών Πολιτών".

Απόντες από την συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βαρδάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλιος Βαλυράκης και Γιάννης Σπυριδάκης. Η απουσία τους μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να μην σημαίνει και απολύτως τίποτα… Σε κάθε περίπτωση όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν ακόμη και στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το αν δηλαδή θα υπάρξουν ανεξαρτητοποιήσεις ή ακόμη και παραιτήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσουν οι δύο αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαρδάκης και Ξανθουδάκης -υπενθυμίζεται απών ο πρώτος, παρών ο δεύτερος στη συνάντηση- οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν ξεκαθαρίσει με δηλώσεις τους ότι θα πορευτούν με βάση την όποια απόφαση που θα πάρει ο "Δήμος Ενεργών Πολιτών", όταν είχαν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα "σύννεφα" στον ορίζοντα της συνεργασίας.

Το σίγουρο είναι ότι η βραδινή συνάντηση των μελών της παράταξης βγάζει… "καπνό" για την συνεργασία με την παράταξη Σημανδηράκη, με την απόφαση να δείχνει ειλημμένη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ