200 πτήσεις αναμένονται το Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Ξεπερνούν τις 200 οι πτήσεις, που αναμένονται το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ενώ τις καθημερινές φτάνουν ή ξεπερνούν τις 40. Οι περισσότερες πτήσεις είναι από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Αυστρία και Ιταλία, χώρες στις οποίες οι κάτοικοί τους δεν υποχρεώνονται να τεθούν σε καραντίνα, όταν επιστρέψουν.

Αντιθέτως, σε περιορισμούς υπόκεινται οι επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ οι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία, με τους Ρώσους να έρχονται μεμονωμένα μέσω άλλων χωρών. Ολλανδία και Βέλγιο αναμένονται να άρουν τους περιορισμούς ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ενώ η Βρετανική κυβέρνηση τους παρέτεινε μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα, οι αγορές περιμένουν το "πρασίνισμα" της Κρήτης, η οποία βρίσκεται προς το παρόν "στο κίτρινο", εκτός από το Λασίθι που έχει ήδη φτάσει το στόχο των ελάχιστων κρουσμάτων κορονοϊού εδώ και πολύ καιρό και θεωρείται "καθαρό".

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει σε ποσοστό 80%, με τις πληρότητες να βρίσκονται όμως περίπου στο 50%. "Αν δεν αλλάξει κάτι με τις χώρες αυτές, δηλαδή τη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Ρωσία, οι κρατήσεις θα είναι πολύ κατώτερες του αναμενόμενου, ακόμα κι αν είναι περισσότερες από πέρυσι", είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι πολλά θα κριθούν σήμερα , που θα ανακοινώσουν την άρση ή τη συνέχιση των μέτρων το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Πηγή: ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ