Απεβίωσε ο Ορέστης Μανούσος

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Tα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2021 απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο καθηγητής Πανεπιστημίου, ιατρός και συγγραφέας Ορέστης Μανούσος.

Ο Μανούσος γεννήθηκε στα Ανώγεια Κρήτης, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Παθολογία και Γαστρεντερολογία σε Νοσοκομεία του Λονδίνου, της Οξφόρδης και της Νέας Υόρκης. Είχε τον τίτλο του Διδάκτορος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (D. Phil) και του Ομότιμου Καθηγητού της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο ερευνητικό του έργο ο Μανούσος είχε κάνει πολλές δημοσιεύσεις για θέματα παθήσεων του πεπτικού συστήματος, ενώ είχε γράψει και σειρά ιατρικών συγγραμμάτων. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων σχετικών με την ιστορία της Κρήτης.

Από το 1955 ο Ορέστης Μανούσος ήταν παντρεμένος με την Μαίρη Παπαστεφανάκη. Απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει στο Κοιμητήριο Χολαργού Αττικής στις 23 Ιουνίου στις 12:30.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...