Δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου για τους ανεμβολίαστους

Petite Perle 300×250

«Να εμβολιαστούμε άμεσα, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στην Κρήτη, να σταθούμε υπεύθυνοι και να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας και την ανάγκη τάχιστης δημιουργίας τείχους ανοσίας μέσω των εμβολιασμών, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Τα επιστημονικά δεδομένα των κρουσμάτων του κορωνοϊού αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Ο ιός όμως είναι ακόμα παρών και εξαιρετικά επικίνδυνος.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της και έχει πλήξει ιδιαίτερα την Κρήτη, με την εξάπλωσή της να εκτιμάται ότι θα είναι ραγδαία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κρούσματααυτής της μετάλλαξης ήταν ανεμβολίαστα, δείγμα του πόσο καταλυτικό ρόλο παίζει ο εμβολιασμός για τη δημιουργία ενός ασφαλούς τείχους ανοσίας.

Δυστυχώς, με τα μέχρι τώρα στατιστικά δεδομένα, η Κρήτη βρίσκεται πίσω στον αριθμό των εμβολιασμών. Δεν είναι αργά όμως.Είναι αναγκαίο, τώρα που βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή, να σταθούμε υπεύθυνα και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Δεν είναι μόνο θέμα υγείας, άλλωστε. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, μέσω του εμβολιασμού, ώστε η Κρήτη να αποτελέσει έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό για τους χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν τις ομορφιές της.

Ήρθε η ώρα τώρα, περισσότερο από ποτέ, να σηκώσουμε μανίκια και να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας. Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και όσους αγαπάμε. Επιλέγουμε το πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο και εμβολιαζόμαστε άμεσα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ