Γερμανία: Μέχρι 25.000 θεατές στα ματς της Bundesliga

Petite Perle 300×250

Ο κόσμος επιστρέφει από τη νέα αγωνιστική περίοδο και στο γερμανικό πρωτάθλημα, με τα γήπεδα να μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 25.000 θεατές.

Οι αποφάσεις για τη σεζόν 2021/22 ανακοινώθηκαν την Τρίτη (6/7), μετά από τη συνάντηση που είχαν τα περιφερειακά κρατίδια, τα οποία συμφώνησαν τα γήπεδα να φιλοξενούν το 50% της χωρητικότητας τους με μέγιστο αριθμό τα 25.000 άτομα.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Βαυαρία, η οποία θα ένα ελαφρώς πιο περιορισμένο εύρος με μέγιστο 20.000 θεατές ή το 35% της χωρητικότητας του σταδίου. Να θυμίσουμε ότι εκεί εδρεύει φυσικά η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου.

«Έχουμε σημειώσει εθνικές επιτυχίες στον αγώνα κατά της πανδημίας» ανέφερε σε δήλωση ο δήμαρχος του Βερολίνου, Μίχαελ Μίλερ, για να προσθέσει: «Αυτό μας δίνει το απαραίτητο περιθώριο για να επιτρέψουμε στους θεατές να παρίστανται ξανά σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις».

Αξίζει να τονίσουμε ότι η είσοδος στα γήπεδα δεν επιτρέπεται φυσικά μόνο στους εμβολιασμένους, όπως θα ισχύει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στις εξέδρες μπορούν να βρεθούν κανονικά και άτομα με αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Η προηγούμενη σεζόν του γερμανικού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά πίσω από κλειστές πόρτες. Η Μπάγερν δεν έχει φιλοξενήσει κοινό από τον Μάρτιο του 2020, εκτός από 250 θεατές στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

πηγή: www.newsbeast.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ