Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ΚΥΑ λειτουργίας ΚΔΑΠ βάλλει ενάντια στον θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου

Petite Perle 300×250

Στη Βουλή φέρνουν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας προς την Υπουργό Παιδείας με θέμα «ΚΥΑ λειτουργίας Κ.Δ.Α.Π. – Ένα ακόμη χτύπημα στον θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου». Η αναφορά κατατίθεται στην Υπουργό Παιδείας με πρωτοβουλία του Νίκου Ηγουμενίδη και του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, τονίζοντας ότι στο έγγραφο της η ΔΟΕ καταγγέλλει ευθέως την υπονόμευση του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου στην οποία προχωρά η Κυβέρνηση επιτρέποντας στους Δήμους να λειτουργούν ΚΔΑΠ στους χώρους δημόσιων σχολείων αμέσως μετά τη λήξη του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος του σχολείου, δηλαδή παράλληλα με το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ο κίνδυνος για ««συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου με σταδιακή μεταφορά του περιεχομένου του στις δομές των Ο.Τ.Α. «από το παράθυρο» (αφού το Σύνταγμα απαγορεύει τη συνολική μεταφορά της εκπαίδευσης) με «δώρο» τη δυνατότητα πραγματοποίησης προσλήψεων από τους Ο.Τ.Α. ελαστικά εργαζομένου και απόλυτα εξαρτώμενου προσωπικού»».

Με την επιστολή το ΔΣ της ΔΟΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων με σεβασμό στις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών, στην ασφάλειά τους και τη λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου, ενώ επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι αντίστοιχες ανακοινώσεις για την υπονόμευση του Ολοήμερου Σχολείου έχουν δημοσιεύσει και άλλοι φορείς, μεταξύ αυτών και η Ένωση Νηπιαγωγών.

Την αναφορά συνυπογράφουν οι: Ηγουμενίδης Νίκος, Φίλης Νίκος, Αβραμάκης Ελευθέριος, Αυγέρη Δώρα, Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος, Βαγενά Άννα, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Βέττα Καλλιόπη, Γκιόλας Γιάννης, Δρίτσας Θεόδωρος, Θραψανιώτης Μανόλης, Κασιμάτη Νίνα, Μαμουλάκης Χάρης, Μάρκου Κωνσταντίνος, Μπαλάφας Γιάννης, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Μωραΐτης Θάνος, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Ξανθός Ανδρέας, Πούλου Παναγιού, Ραγκούσης Γιάννης, Σαρακιώτης Γιάννης, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Μπέττυ, Σπίρτζης Χρήστος, Σκουρλέτης Παναγιώτης, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Χαρίτου Δημήτριος, Χρηστίδου Ραλλία, Ψυχογιός Γεώργιος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ